eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Járókelők hűsölnek egy párásítónál a harmadfokú hőségriadó alatt a Néprajzi Múzeumnál 2022. július 20-án. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által július 23-án éjfélig elrendelt harmadfokú hőségriasztás. Az előrejelzés szerint többfelé 35 Celsius-fok feletti, helyenként akár 40 Celsius-fok közeli csúcsértékeket is mérhetnek és sok helyen még hajnalban is 20 fok felett alakul a hőmérséklet.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megdőlhet az abszolút hőségrekord, de zivatarok is lesznek

A Kárpát-medencét még forró, száraz levegő tölti ki, majd szombat délután hidegfront érkezik.

A Magyarországon mért legmagasabb hőmérséklet 41,9 Celsius-fok, ezt 2007. július 20-án regisztrálták. Van arra esély, hogy szombaton megdőljön ez a rekord.

Eleinte országszerte derült idő várható, majd a déli óráktól nyugat felől fátyol- és gomolyfelhők érkeznek, azonban az Alföldön estig derült marad az ég. Délután, estefelé elsősorban az Észak-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegységben alakulhat ki helyenként zápor, zivatar. Egyre nagyobb területen északnyugatira fordul, néhol megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél. A csúcshőmérséklet általában 36 és 41 fok között várható, de az Észak-Dunántúlon néhol csak 32, 35 fok valószínű.

Éjszaka, vasárnap reggel még hidegfront szakadozott felhőzete húzódhat felettünk, napközben sok napsütésre számíthatunk egyre kevesebb gomolyfelhővel. Reggelig szórványosan, napközben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. Az északi, északnyugati szél megélénkül, helyenként erős, zivatarban viharos lökések is kísérhetik. A hőmérséklet hajnalban többnyire 15, 21 fok között alakul, a vízpartokon, belvárosokban, felhősebb tájakon enyhébb idő is lehet. Délután 31, 36 fok várható.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×