eur:
393.31
usd:
367.84
bux:
67167.93
2024. április 26. péntek Ervin
Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án.
Nyitókép: Vendégek az alsóörsi strandon 2020. augusztus 13-án. MTI/Balogh Zoltán

Most kiderül, melyik a Balaton legjobb strandja

Tavaly a csopaki strand érte el a legmagasabb pontszámot a Kék Hullám Zászló balatoni strandminősítésen, az idei megmérettetésre a hónap végégig várják a jelentkezéseket.

A pandémia ellenére sikeres éve volt tavaly a balatoni strandoknak – mondta a Balatoni Szövetség titkára. Fabacsovicsné Kovács Krisztina elmondta, hogy május végéig jelentkezhetnek a Balaton-parti strandok üzemeltetői a minősítésre, akár szabad-, akár fizetős strandról van szó.

  • A Balatoni Szövetség partnerei,
  • a Balaton-felvidéki Nemzeti Park,
  • a Balatoni Kör,
  • a Balatoni Turizmus Szövetség,
  • a Magyar Turisztikai Ügynökség, illetve
  • a Nők a Balatonért Egyesület

bevonásával végzi a minősítést csaknem negyven pontozó szempont alapján.

„A környezeti állapottól elkezdve a családbarátsági, az akadálymentességi szempontok, a vizesblokkok állapota, valamint a víz, illetve a meder állapota is szerepelnek a szempontok között. Az elmúlt két évben különdíjat adtunk a járványügyi téren kiemelkedően teljesítő strandoknak, szerencsére idén ezt most már elfelejthetjük” – mondta Fabacsovicsné Kovács Krisztina.

Viszont két rendszeresen kiadott különdíjuk lesz az idén is:

  • a Balaton családbarát strandja és
  • a Balaton legzöldebb strandja.

A szakember a strandok sokszínűségét emelte ki, ami elmondás szerint a szolgáltatások különbségeiben is megmutatkozik, nemcsak az eltérő környezetekben.

Tavaly rekordszámú, 43 strand jelentkezett a minősítésre,

a legmagasabb pontszámot a csopaki strand érte el.

Fabacsovicsné Kovács Krisztina felhívta a figyelmet a „címvédő” folyamatos fejlesztéseire a gyermekbarátság és az akadálymentesség terén.

Emlékeztetett, hogy a tavalyi nyár elejére a koronavírus-járvány rányomta a bélyegét a balatoni turizmusra, de aztán kiemelkedő értékeket produkált a szektor, jó volt az időjárás és a vízminőség is, elégedetten zárhatták az évet a strandüzemeltetők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×