eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mennyire balesetveszélyesek az elektromos rollerek

Több szabályt be kell tartani - figyelmeztet egy szakember.

Az elektromos rollerek hasonló mértékben balesetveszélyesek a forgalomban, mint a mopedek és a segédmotoros kerékpárok, a Német Biztosítók Szövetsége (GDV) jelentése alapján.

A német biztosítók 1150 személyi sérüléssel járó balesetről számoltak be 2020-ra vonatkozóan. Arányaiban ez hasonló kármérleg volt, mint a mopedek és robogók esetében, hiszen az e-robogós balesetek sem olcsók: "a gépjármű-felelősségbiztosítók átlagosan körülbelül 3850 eurót fizettek ki egy-egy ilyen balesetre" - mondta Jörg Asmussen, a GDV vezérigazgatója.

Németországban 2020-ban összesen 180 000 elektromos roller volt biztosítva. A GDV az első alkalommal készített baleseti jelentést az apró kerekekkel ellátott járművekről, amelyekkel 20 km/órás maximális sebességgel szabad haladni. A 2021-re vonatkozó adatok várhatóan ősszel állnak majd rendelkezésre.

"Különösen akkor, amikor a tilalom ellenére a járdán közlekednek, az e-scooterek nagy veszélyt jelentenek a gyalogosokra"

- mondta Asmussen. A biztosító egyesület felhívást intézett a közrendvédelmi hivatalokhoz és a rendőrséghez, hogy az elektromos robogók vezetői tartsák be a közlekedési szabályokat: "az elektromos robogók nem játékok" - mondta Asmussen. "Nem a járdán a helyük, 14 év alatti gyerekek nem használhatják, pláne nem kettesével vagy akár hármasával."

Az elektromos robogók és más úgynevezett mini elektromos járművek 2019 júniusától közlekedhetnek a német utakon.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×