eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay,com

Lecsapott a hidegfront az országra, Budapest több pontján fákat csavart ki szél

Hétfőn estefelé, több hullámban érkezett meg az országba a hidegfront. Éjjel, úttestre, parkoló autókra, lakóházakra is dőlt fa.

Az ország fölött több hullámban vonult át a kánikulát záró hidegfront, Budapesten is egymást váltották a felhős és a viharos órák. Az országban többfelé volt jégeső, kiadós csapadék, heves villámtevékenység, erős szél.

Budapesten az Andrássy úton, a Terror Háza Múzeumnál az úttestre dőlt egy nagyméretű fa, amely forgalmi akadályt okozott. A II. kerületi Törökvész úton a bevásárlóközpontnál több, úttestre kidőlt fa zárta el az utat - közölte éjszaka Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A reptérre vezető gyorsforgalmi út XVIII. kerületi szakaszán három forgalmi sávot foglalt el egy kidőlt fa.

Éjfélkor huszonhat helyszínre várták a segítséget a főváros hivatásos tűzoltóegységeitől a viharos időjárás okozta károk miatt.

A katasztrófavédelem honlapjának tanúsága szerint villámcsapás miatti tüzekhez is riasztották a tűzoltókat, többször házak tetőszerkezetén csaptak fel a lángok.

Az Időkép villámtérképén kivehető, hogyan haladt északkelet és a főváros felé a viharzóna. A heves villámlások a videókon, fotókon is jól látszanak.

"Körbelőtték a Gellért-hegyet" - Rippel Erik fotója az Időképen

Katicacica fotója Orciról az Időképen
Katicacica fotója Orciról az Időképen

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×