INFORÁDIÓ 
2020. július 12. vasárnap
Dalma, Izabella

kerékpár

balaton

kerékpárút

Rügyekként pattannak ki az új szakaszok a balatoni bringakörön

Rügyekként pattannak ki az új szakaszok a balatoni bringakörön

Infostart

Csütörtökön óta Balatonalmádi és Fűzfő között is friss aszfalton lehet tekerni, idén az északi parton zajlanak komolyabb munkák.

Akik mostanában terveznek a Balaton környékén kerékpározni, azok számára mostanában folyamatosan érkeznek a jó hírek, egymásután adják át hol a bringakör szakaszait, hol a tó környéki "szárnyvonalakat".

Csütörtökön Balatonfűzfő és Balatonalmádi között adtak át egy 57 millió forintból megépült, 1,3 kilométer hosszú szakaszt - ez a magyar tenger térképén látható "jobb felső sarok" -, amelyről kiváló panorába nyílik a Keleti-medencére.

Mint a Veol.hu portál riportjában olvasható, a helyi vezetők nagyon reménykednek abban, hogy a mozaikdarabkánként megújuló balatoni bringakör új életet lehet a turizmusba.

A bringakör programja tavaly óta zajlik, és 2021-re le is kell, hogy záruljon, az idei évben 300 millió forintért nyúlnak hozzá a legrosszabb állapotban lévő részekhez - a legnagyobb munka a Nyugati-medence északi partján zajlik. Az út üzemeltetője a Magyar Közút lesz, de a belterületi szakaszok továbbra is az önkormányzatokhoz tartoznak.

A kerékpározás jelentősége amúgy is felértékelődhet a Balatonnál, mivel a sűrűn lakott területeken egyre nagyobb az ellenérzés a másutt reneszánszukat élő e-rollerekkel szemben, Siófokon már adminisztratív intézkedések is születtek.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018