eur:
396.98
usd:
356.43
bux:
74836.12
2024. szeptember 27. péntek Adalbert
Nyitókép: Pixabay

Rügyekként pattannak ki az új szakaszok a balatoni bringakörön

Csütörtökön óta Balatonalmádi és Fűzfő között is friss aszfalton lehet tekerni, idén az északi parton zajlanak komolyabb munkák.

Akik mostanában terveznek a Balaton környékén kerékpározni, azok számára mostanában folyamatosan érkeznek a jó hírek, egymásután adják át hol a bringakör szakaszait, hol a tó környéki "szárnyvonalakat".

Csütörtökön Balatonfűzfő és Balatonalmádi között adtak át egy 57 millió forintból megépült, 1,3 kilométer hosszú szakaszt - ez a magyar tenger térképén látható "jobb felső sarok" -, amelyről kiváló panorába nyílik a Keleti-medencére.

Mint a Veol.hu portál riportjában olvasható, a helyi vezetők nagyon reménykednek abban, hogy a mozaikdarabkánként megújuló balatoni bringakör új életet lehet a turizmusba.

A bringakör programja tavaly óta zajlik, és 2021-re le is kell, hogy záruljon, az idei évben 300 millió forintért nyúlnak hozzá a legrosszabb állapotban lévő részekhez - a legnagyobb munka a Nyugati-medence északi partján zajlik. Az út üzemeltetője a Magyar Közút lesz, de a belterületi szakaszok továbbra is az önkormányzatokhoz tartoznak.

A kerékpározás jelentősége amúgy is felértékelődhet a Balatonnál, mivel a sűrűn lakott területeken egyre nagyobb az ellenérzés a másutt reneszánszukat élő e-rollerekkel szemben, Siófokon már adminisztratív intézkedések is születtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.27. péntek, 18:00
Steinbach József
a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×