eur:
394.37
usd:
365.29
bux:
65565.66
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Riasztást adtak ki – hibák a Firefoxban és a Chrome-ban

Többszörös sérülékenységre hívja fel a figyelmet a Mozilla Firefox, a Firefox ESR és a Google Chrome esetében a Nemzeti Kibervédelmi Intézet.

A Mozilla közlése szerint a nemrég felismert sérülékenységek közül 3 kritikus, 3 magas, 4 közepes és 1 alacsony kockázati besorolású. A Firefox esetében a felhasználóknak egy speciálisan kialakított URL-t kell megnyitniuk, amellyel a a támadó érzékeny adatokhoz férhet hozzá, megkerülheti a biztonsági korlátozásokat, emelt szintű hozzáférést szerezhet, illetve tetszőleges kódfuttatási lehetőséget szerezhet az érintett rendszeren – írja a hatóság.

A gyártó azt javasolja, a szoftvereket ne privilegizált felhasználóként futtassák, soha ne keressenek fel megbízhatatlan webhelyeket, ne kattintsanak ismeretlen, vagy nem megbízható forrásokból származó linkekre.

A Chrome esetében a támadó akkor lehet képes kihasználni a sérülékenységeket, ha a felhasználó böngészés közben megnyit egy speciálisan kialakított weboldalt. Ebben az esetben a támadó tetszőleges parancsokat futtathat az érintett rendszerben, illetve akár a teljes rendszer is kompromittálódhat – írja a napi.hu.

A gyártó javaslata, hogy a felhasználó soha ne keressen fel megbízhatatlan webhelyeket, ne kattintson ismeretlen, vagy nem megbízható forrásokból származó linkekre.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Telt ház közelében a Portfolio Vállalati Energiamenedzsment konferenciája!

Óriási az érdeklődés a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment 2024 című konferenciája iránt, amelyen várhatóan Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium államtitkára is részt vesz. Az egésznapos szakmai rendezvény teltház közelében jár, már csak néhány szabad hely van, így érdemes sietni a regisztrációval, amelyet itt tud megtenni.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×