eur:
392.24
usd:
366.71
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Indulnak az otthoni futóversenyek – íme, a szabályok

A lakásban teljesítendő futóversenyt hirdetett a Magyar Futósport Egyesület. A legnagyobb versenyszervező, a BSI sem akar lemaradni.

"Maradj otthon" jótékonysági versenysorozatot indít a Magyar Futósport Egyesület. Célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket, akik a versenyre történő nevezéssel a Magyar Vöröskereszten keresztül a koronavírus elleni küzdelmet támogatják.

A versenyt igazából már március 28-án kiírták, de a veszélyhelyzet végéig lehet futni, a helyszín pedig mindenkinek a saját lakása, otthona.

Több kategóriában is lehet nevezni:

  • futópad,
  • helyben futás,
  • szobakerékpár,
  • spinner-kerékpár,
  • elliptikus tréner.

A távok pedig: 1, 5, 10, 21, 42 kilométer.

A verseny menete: teljesíteni kell a kiszemelt távot, ki kell tölteni a nevezési lapot a kért adatokkal, és még egy-két kérdésre válaszolni.

Az egyes futamok heti bontásban, minden vasárnap este 7-kor indulnak, és virtuálisan a következő vasárnap este 6-ig tartanak. Eredményhirdetés április 6. óta minden hétfő este 6-kor van az esemény Facebook-oldalán.

Nevezési díj is van, háromezer forint, de minden teljesítő egyedi érmet kap - a legjobbak oklevelet is -, és a nevezési díj fele a Magyar Vöröskereszthez kerül. (A befizetett összegről számlát állítanak ki.) Minden egyéb részlet ITT.

A Budapest Sportiroda sem akar lemaradni, szerdán meghirdette virtuális versenyét, a Riska Virtuális Futóhétvégét május harmadik hétvégéjére. Nevezési díj itt is van, de 500 forintot a BSI is ad belőle jótékony célra - az Országos Mentőszolgálatnak. Részletek ITT.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×