INFORÁDIÓ 
2020. március 30. hétfő
Zalán

időjárás

hőmérséklet

tél

tavasz

Tényleg közelítünk a 20 fokos napi csúcshőmérséklet felé

Tényleg közelítünk a 20 fokos napi csúcshőmérséklet felé

Infostart

Szerda-csütörtökön lesz egy pici megtorpanás a tavaszias időjárásban, de aztán...

Az időjárás-előrejelző portálok sejtéseiből kiindulva viszonylag pontos képet kaphatunk arról, mikor törnek be életünkbe a 20 fok közeli csúcshőmérsékletek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat met.hu portálon közölt adatai szerint szerdán 6-12 fok közé esik a csúcs, a nap második felében, nyugaton eshet is valamilyen csapadék, hóra csak nagyon kis esély van. Az Alföldön lesz a legmelegebb.

A továbbiakat tekintve csütörtökön 7-11, pénteken 4-12, szombaton 6-14, vasárnap pedig már 9-17 fok között alakulnak a csúcshőmérsékletek, ezt a napon még melegebbnek érezhetjük. A hét második felében már éjjel sem fog fagyni sehol.

Az Időjárás.hu külön figyelmeztet arra, hogy a héten cikáznak a frontok. A kedden érkező hidegfront után csütörtök és jön egy kisebb hidegfront, de csak azért, hogy szombaton egy meleg- és egy hidegfront is idejöjjön.

A portál átlagolta a napi csúcsot, szerinde pénteken lesz a leghűvösebb a héten (5 fok várható délután), de szombaton és vasárnap már alaposan 10 fok fölött lehetünk, hétfőn pedig kifejezetten pulóveres időnk lehet.

Az Időkép sejtései némiképp mások: szerinte szombatig egyik napi csúcs sem lesz magasabb az előző napinál, és a vasárnapi 12 fokos csúcsvárakozás is viszonylag óvatosnak számít a mezőnyben.

A jóslatok merőben különöbznek abban a tekintetben, hogy melyik nap várható eső, de kiadós csapadékkal most semelyik jós nem számol, ahogy túl kemény éjszakai fagyokkal sem.

A szél a hét második felében erős lehet.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018