INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

vadász

baranya

fegyver

Kétezer vadásznak azonnal lejár a határidő - csak Baranyában

Kétezer vadásznak azonnal lejár a határidő - csak Baranyában

Infostart

Ez a helyi vadászoknak csaknem a kétharmada. És csak egy helyen lehet sorban állni.

Bár február 28-áig van már csak idő meghosszabbítani a vadászengedélyeket, csak Baranya megyében 2000 olyan vadász regisztrált korábban, akinek jelen állás szerint a jövő héten biztosan véget ér a lehetőség, ha nem lép - írja a Bama.hu. Összesen háromezer vadász él Baranyában, ezren már intézkedtek.

A vadászoknak a Vadászkamara illetékes Területi Szervezetének ügyfélfogadási rendje szerint kell érvényesíteniük vadászjegyüket. Az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) Baranya Megyei Területi Szervezetének titkárától, Horváth Csabától a portál megtudta, hogy a vadászok kétharmada még "téli álmot alszik", pedig lassan meg kéne jelenniük Pécsett a Megyeri tér 1/A alatt.

Ha valaki március 1-je után nem rendelkezik érvényes vadászjeggyel, az szabálytalanul tartja fegyvereit, így bevonhatják fegyvertartási engedélyét is.

Februárban az egész évben vadászható vadfajok - vaddisznó, róka, aranysakál - mellett apróvadjaink közül már csak a fácánkakas, nagyvadjaink közül a gímszarvasborjú, dámszarvasbika és -borjú, őzsuta és -gida vadászható. A tavasz az utódnevelés, agancsfelrakás időszaka, így márciustól a vadászat jórészt a vadkárelhárító vadászatra, róka-, aranysakál-állomány gyérítésére korlátozódik.

Nyitókép: Pixabay.com
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018