INFORÁDIÓ 
2020. május 25. hétfő
Orbán

nemzeti vágta

lovaglás

sport

hagyományőrzés

hősök tere

A későbbi győztes Nagy Arnold, Temerin lovasa (j) Fantázia nevű lován a 12. Nemzeti Vágta döntőjében a budapesti Hősök terén 2019. október 20-án.

Duplázni tudott a Nemzeti Vágta címvédője

Infostart / MTI

Az idén is Nagy Arnold, Temerin lovasa nyerte a Nemzeti Vágta döntőjét Fantázia nevű lován, akárcsak tavaly.

A 12. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap este a budapesti Hősök terén rendezték, ahol Nagy Arnold Baja, Kaposvár, Kecskemét és Zirc lovasát győzte le a Millenniumi emlékmű körül kialakított különleges versenypályán.

A 2019 leggyorsabb lovasa címet elnyerő temerini versenyző a Nemzeti Vágta vándordíját, egy 1848-as huszárszablyát és ötmillió forintos jutalmat vehetett át az ünnepélyes díjátadón. Fantázia hátára győzelmi takarót terítettek.

Budapest, 2019. október 20.
A győztes Nagy Arnold, Temerin lovasa (k) a 12. Nemzeti Vágta ünnepélyes díjátadóján a budapesti Hősök terén 2019. október 20-án. Balról Nagy István agrárminiszter, jobbról Székely Tibor, a vágta főkapitánya.
MTI/Mohai Balázs
A győztes Nagy Arnold, Temerin lovasa (k) a 12. Nemzeti Vágta ünnepélyes díjátadóján. Balról Nagy István agrárminiszter, jobbról Székely Tibor, a vágta főkapitánya. MTI/Mohai Balázs

A döntőben másodikként befutó Németh János, Baja lovasa egymillió forintos, a harmadik helyezett Somogyi József, Kaposvár versenyzője félmillió forintos jutalmat kapott, a további két döntős, Kecskemét és Zirc lovasa 300-300 ezer forintot vihetett haza.

Délután megrendezték a nemzetközi futam döntőjét is, amelynek győztese az Egyesült Királyság lovasa, Liana Nicholas lett. Másodikként Csehország, harmadikként Ausztria lovasa ért a célba.

Negyedik, ötödik és hatodik helyen Szerbia, Törökország és Suriname versenyzője végzett.

Budapest, 2019. október 20.
A 12. Nemzeti Vágta kishuszár versenyszámának győztese, Vörös Tamara, Csetény lovasa (k) a budapesti Hősök terén 2019. október 20-án.
MTI/Mohai Balázs
A kishuszár vágtán idén Vörös Tamara, Csetény lovasa aratott győzelmet Nárcisz nevű pónilován. MTI/Mohai Balázs

A nemzetközi futamon 12 ország versenyzett, a döntőbe jutottakon kívül Magyarország, Mongólia, Románia, Kína, Szlovénia és Szlovákia lovasa. A lovasok nem saját, hanem a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtokról kölcsönkapott, sorsolással kiválasztott shagya-arab őshonos magyar fajtájú lovakkal indultak a versenyen.

Budapest, 2019. október 20.
A 12. Nemzeti Vágta pályája a Hősök terén, Budapesten 2019. október 20-án.
MTI/Mohai Balázs
A Hősök terén felállított speciális pályán a kétnapos versenysorozat ideje alatt 72 magyarországi és határon túli terepülés lovasa mérte össze tudását az elő- és középfutamokon. MTI/Mohai Balázs

A remek időjárásnak köszönhetően több ezren követték figyelemmel a vágta programjait a kétnapos rendezvény alatt. Az Andrássy úton felállított Vágta Korzóra, a részt vevő települések ételeit és italait bemutató vásárra is rengetegen voltak kíváncsiak. A döntőt és az eseménysorozat több programját a közmédia is közvetítette.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: Alakul

A koronavírus-járvány elleni védekezés 74. napján egyetlen szót posztolt a Facebookon egy fotó...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018