eur:
393.77
usd:
364.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Így csapott le a vihar Zalára és Somogyra

Volt olyan település az Alföldön, ahol még 28 fok volt szerda délután, a nyugati határon viszont már csak 13. Aki felnézett az égre, ezt látta a nyugati országrészben.

Szerda délután akadt település, ahol 28, és volt, ahol csak 13 fokig emelkedett a hőmérő higanyszála, október második napján betört az igazi ősz Magyarországra.

A távirati iroda beszámolója szerint az ország délnyugati részén komoly károkat is okozott ez az egyébként várt "betörő",

Zala és Somogy megyében több településen is vezetékeket szakítottak le és közlekedési akadályokat okoztak az erős szélben kidőlt fák,

több épületet is megrongált a vihar, ami a vonatközlekedésben ugyancsak fennakadásokat okozott szerda este, Nagykanizsa és Zalakomár között ellehetetlenült a fogalom egy sínre dőlt fa miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság összefoglalója szerint fákat döntött ki az erős szél Nagykanizsán, valamint Báza és Bázakerettye között is. A közlekedési akadályokat a tűzoltók számolták fel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalának olvasója Szombathelyen nézett fel az égre.

Zalalövőn ezt látták - a ViharVonal Facebook-csoportban megjelent fénykép:

Továbbá:

További képek a VIharVonal Facebook-oldalán ITT.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×