eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Virágzó mandulafa (Prunus dulcis) Pécsen 2019. március 7-én.
Nyitókép: MTI/Sóki Tamás

Nem áprilisi tréfa az, ami az időjárásról kiderült

Készülhetünk az áprilisi fagyra, többször is lehetnek mínuszok vagy fagypont közeli értékek a hónap első napjaiban. Hatalmas lesz a hőmérséklet különbség a nappali maximumok és a hajnali mínuszok között.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzése szerint hétfőn a nappali maximumok általában 17 és 22 fok között alakulnak, kedd hajnalra azonban mínusz 2 és plusz 5 fok közé hűl le a levegő, csapadék nem várható.

A fagyos hajnal után kedden napközben 16-22 fokig melegszik a levegő, délutántól nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem várható.

Szerdán változó mennyiségű fátyol- és gomolyfelhőzetre számíthatunk. Főként a Dunántúlon néhol kisebb eső, zápor előfordulhat. A délkeleti szél megélénkül, több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csütörtökön is változóan felhős lesz az ég, majd délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. Délnyugaton késő délután, este előfordulhat eső, másutt napközben alakulhat ki helyenként zápor. A délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul.

Pénteken délnyugat felől mindenhol beborul, majd estefelé újra csökken a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor. A délkeleti szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul.

Hétvégén is változékony lesz az időjárás:

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk elszórtan esővel, záporral, élénk déli, délnyugati széllel, 2, 7 fokos minimum, 13, 18 fokos maximumhőmérséklettel.

Vasárnap változóan felhős időre van kilátás csapadék nélkül, élénk északkeleti széllel, 1, 7 fokos minimum, 16, 21 fokos maximumhőmérséklettel.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×