eur:
395.14
usd:
370.78
bux:
65156.26
2024. április 19. péntek Emma
Szörfös a viharos szélben a balatonfenyvesi strandnál 2018. augusztus 26-án.
Nyitókép: MTI/Varga György

Óriási fordulat jön mától az időjárásban

Van olyan országrész, ahol több mint tíz fokot zuhan a hőmérséklet a hétvégi csúcsértékekhez képest.

Hétfőn a nap első felében a legtöbb helyen még néhány órára kisüt a nap, majd napközben fokozatosan megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és estére jórészt beborul az ég. A Dunántúl délnyugati, déli részén többfelé, az északkeleti megyékben pedig elszórtan fordulhat elő eső, záporeső, másutt kisebb a csapadék valószínűsége.

Az északnyugati szél egyre több helyen megerősödik, a Dunántúl északi felén és a főváros környezetében viharos széllökések is lehetnek.

A viharos széllökések miatt Győr-Moson-Sopron megyére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 18 fok között várható, a Nyugat-Dunántúlon lesz hidegebb, a Dél-Alföldön pedig enyhébb az idő.

Késő estére általában 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

Kedden fokozatosan felszakadozik a felhőzet, és napközben gomolyfelhő-képződés várható több-kevesebb napsütéssel. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a keleti tájakon fordulhat elő jelentéktelen zápor. Többfelé lesz erős, a Dunántúlon helyenként viharos az északi, északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között várható.

Szerdán gyengén és közepesen felhős időszakok váltakozása mellett az ország nagy részén többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északi szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk
Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×