INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

google

szolgáltatás

inbox

google+

Nem lesz áprilisi tréfa az, amit a Google tesz

Nem lesz áprilisi tréfa az, amit a Google tesz

Infostart

Megelégelte a keresőóriás a nyolc éven át tartó nyűglődést. Egy másik szolgáltatást is felszámolnak április elején.

Április másodikán végleg felfüggeszti a Google a sokáig a Facebook riválisaként emlegetett, mostanra viszont (szinte) teljesen kiüresedett Google+ szolgáltatását. A bejegyzések egy része viszont továbbra is az interneten marad - írja a Hvg.hu. A közösségi oldalak sivatagjának is nevezték, mert a többi szociális médiával ellentétben nagyon kevés volt rajta az aktivitás.

Miután 2018 októberében kiderült, több mint 3 éven át tátongott biztonsági rés a Google+ szolgáltatásban, és több mint 50 milliió felhasználó adatai szivárogtak ki, a Google úgy döntött, hogy április másodikán bezárja a közösségi hálózatát. Az Internet Archive és az ArchiveTeam ugyanakkor azon dolgozik, hogy az oldalra felkerült nyilvános bejegyzéseket "lementsék", így őrizve meg őket az utókor számára.

A hírportál szerint ez azt jelenti, hogy később is elérhetünk majd minden egyes nyilvános bejegyzést. Az archiválás nem érinti azokat a posztokat, amelyeket még az archiválás előtt töröltek, illetve valószínűleg nem tartalmaz majd minden egyes hozzászólást, ami az adott bejegyzéshez érkezett. Ha nem szeretné, hogy a bejegyzései bekerüljenek az archívumba, érdemes mielőbb törölni azokat, vagy ezeket az utasításokat követve kérni, hogy töröljék azt az adatbázisból.

Közben a Bács-Kiskun megyei hírportál arról ír, hogy április másodikán egy másik szolgáltatást is felszámolnak, az Inboxot. A levelezőrendszer úgy szűnik meg, hogy tulajdonképpen megmarad, hiszen a legjobb ötleteit (gyors válasz, teendő, halasztott küldés) már mindenkinek beépítették a Gmailbe.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018