eur:
394.9
usd:
370.81
bux:
65148.44
2024. április 19. péntek Emma
Összeroncsolódott személygépkocsik az M1-es autópályán, Mosonmagyaróvár térségében 2019. február 15-én. Négy személyautó és egy kamion ütközött össze az autópályán. A balesetben két súlyos sérült a helyszínen meghalt, további három ember könnyebb sérüléseket szenvedett.
Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

Hatan még ma is élhetnének, ha használják

Több ezer autósról derült ki tavaly, hogy nem használja az alapvető biztonsági eszközt, pedig életet ment.

Hat ember életét menthette volna meg a biztonsági öv az M1-esen és az M85-ösön, az utóbbi két és fél hétben négyen haltak meg balesetben az autópálya Györ-Moson-Sopron megyei szakaszán. A vizsgálat jelenlegi állása szerint a baleseteknél felmerült, hogy nem használták a biztonsági övet.

Tavaly mintegy 3500 autósról derült ki a megyében, hogy nem használta a biztonsági övet - hívja fel a figyelmet a baleseteket összesítő cikkében a Kisalfold.hu.

A helyzet Győr környékén a legkritikusabb. Idén januárban több mint 250 biztonsági övet nem használó autóssal találkoztunk a megyében

- mondta el a portálnak Perjámosy István, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője.

A szakember igyekezett eloszlatni több tévhitet is, a világhálón kering, hogy a terhes nőknek árt a biztonsági öv, vagy ha tűz üt ki a járműben, akkor a biztonsági öv nehezíti a menekülést.

"Nem állítom, hogy elképzelhetetlen olyan baleseti szituáció, ahol a biztonsági öv használata bizonyos hátrányokkal járhat. Igaz, tudomásunk szerint a megyében az elmúlt 30 évben senki sem halt meg az utakon azért, mert bekötötte magát, miután autóba ült.

"Egyre több viszont az olyan eset, ahol azért történik tragédia, súlyos sérülés, mert nem használják ezt az alapvető biztonsági eszközt"

- hangsúlyozta Perjámosy István.

Az összeállítás arra is felhívja a figyelmet, hogy az, aki legyint a biztonsági övre, azon kívül, hogy az életét kockáztatja, a következő fix összegekkel számolhat: lakott területen belül 10 ezer, lakott területen kívül 15 ezer, autópályán 20 ezer forintos bírság jár a biztonsági öv hanyagolásáért.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×