eur:
393.51
usd:
367.52
bux:
66014.41
2024. április 23. kedd Béla
A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) munkatársai szemétszállító járműbe - kukásautóba - rakják, majd elszállítják a főváros XII. kerületének egyik mellékutcájából a lakosság által előző nap a járdára kitett, majd guberálók által időközben jócskán széttúrt lomot. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Megjöttek az utcákra az intelligens kukák

Intelligens hulladékgyűjtő edényeket helyeztek ki a Zalaegerszegen csütörtökön.

Érzékelik a szenzoraik, ha megtelnek, és erről értesítik a szolgáltató céget azok az intelligens hulladékgyűjtő edények, amelyeket csütörtökön adtak át és mutattak be sajtótájékoztatón - írja a Zaol.hu.

A megyeszékhelyen a Köztársaság úti utolsó tízemeletes házhoz, valamint a Gasparich és Platán sor kereszteződése közelébe telepítették a

hat darab, földbe süllyesztett, 3–3 köbméteres szelektív hulladékgyűjtőt.

Az okoskukákat az Európai Unió által 85 százalékos mértékig, összesen 56 millió forinttal támogatott EcoSmartCities program egyik elemeként szerezte be Zalaegerszeg, és hasonlókat vásárolt a projekt keretében a horvátországi Ludbreg önkormányzata is.

Az átadás alkalmából Balaicz Zoltán polgármester arról is beszélt, hogy a projekthez kapcsolódóan a Smart City programban

olyan mobiltelefonos applikációt fejlesztenek és tesznek elérhetővé márciustól, amely egyszerűsíti az illegálisan lerakott szemét helyének bejelentését.

A Varasdtól 20 kilométerre fekvő, 3500 lakosú Ludbreg polgármestere, Dubravko Bilic köszönetet mondott az együttműködési lehetőségért. Kiemelte, Ludbregben is zajlik a Smart City program, és a horvát települések között élen járnak az uniós támogatások elnyerésében, felhasználásában, ezzel járulva hozzá a város ökológiai értékeinek megőrzéséhez a jövő nemzedék számára is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×