eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Pixabay

Brutális, mi közeleg délről, kiadták a riasztást

Kilenc déli, illetve délkeleti megyére adott ki figyelmeztetést az Országos Meteorológiai Szolgálat, mert holnap ezeken a területeken nagyobb mennyiségű friss hó hullhat.

Baranya, Bárcs-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére adta ki keddre a meteorológiai szolgálat a citromsárga figyelmeztetést. Az előrejelzés szerint a késő esti óráktól dél, délnyugat felől ismét csapadékzóna érkezik, amelyből a déli tájakon újfent előfordulhat hószállingózás, gyenge havazás.

Az éjszaka folyamán, kedd hajnalig nagyjából lepel-2 cm hóréteg kialakulása várható a Pécs-Békéscsaba vonaltól délre. Kedden napközben tovább halad a csapadékzóna egyre inkább kelet, északkelet irányába.

Kedd estig a Nagykanizsa-Nyíregyháza vonalig lehet havazásra számítani, összességében lepel-10 cm hóréteg alakulhat ki (dél felé haladva a nagyobb mennyiségekkel).

A déli, délkeleti határvidéken akár 10 cm-t meghaladó (10-12 cm) hó is hullhat.

A Köpönyeg heti előrejelzése szerint szerdán borult idő valószínű többfelé havazással. Az északkeleti szél élénk marad, néhol kisebb hófúvást okoz. Fagypont körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtök hajnalban, reggel még többfelé, később már csak elszórtan fordul elő havazás, havas eső, néhol eső. Egyre többfelé emelkedik 0 fok fölé a hőmérséklet. Az északi szél megerősödik.

Pénteken marad a borongós idő, miközben az északi, északnyugati szél egyre inkább viharossá fokozódik. Havazás, hózápor alakulhat ki. +2 fok körül várható a maximum.

Hétvégén jelentősen csökken a felhőzet, kisüt a nap. Hideg téli idő ígérkezik, reggel erős fagyokkal.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×