INFORÁDIÓ 
2019. június 17. hétfő
Alida, Laura

autópálya-matrica

pótdíj

e-matrica

Berettyóújfalu, 2018. december 20. Gépjármű közlekedik az M4-es autópálya első szakaszán, Berettyóújfalu közelében az átadás napján, 2018. december 20-án. Ezen a napon adták az M35-ös autópálya befejező, 481. számú főút és Berettyóújfalu közötti szakaszát is. Az összesen 23 kilométer hosszú két pályaszakasz 62 milliárd forint európai uniós forrás felhasználásával, a magyar állam társfinanszírozásával valósult meg. MTI/Czeglédi Zsolt

Három hetük maradt az autósoknak arra, hogy ezt elintézzék

Infostart

Borsos büntetésre számíthat az, aki érvényes matrica nélkül hajt fel a fizetős utakra.

Akinek 2018-as éves e-matricája van az autón, a megfelelő díjköteles útszakaszokat 2019 januárjának utolsó napjáig használhatja, vagyis a tavalyi éves matricával rendelkezőknek még valamivel több mint három hetük maradt arra, hogy megvásárolják az idei esztendőre érvényes matricát - írja a Hvg.hu.

Azoknak a jóhiszemű úthasználóknak, akik tévedésből hajtottak fel a díjköteles úthálózatra, a felhajtástól számítva maximum 60 perc áll rendelkezésükre, hogy megvásárolják úthasználati jogosultságukat, ellenkező esetben a fix kamerás, vagy az autókra szerelt kamerás ellenőrzést követően a jármű tulajdonosának vagy üzembentartójának jogosulatlan úthasználat miatt pótdíjat kell fizetnie.

D1-es kategória esetén az alappótdíj 14 875 forint, ez az összeg 59 500 forintra emelkedik, ha 60 napon belül nem fizeti ki az autós a pótdíjat.

Mint arról az Infostart is beszámolt, január 1-jétől két új, 2018 folyamán átadott gyorsforgalmi és főúti szakasszal bővült a díjköteles utak köre. Az e-matrica rendszerben a díjköteles úthálózat hossza a korábbi 1356 km-ről közel 1380 km-re nőtt.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018