eur:
392.87
usd:
366.09
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pexels

Már tizennégy megyére adtak ki riasztást

Estig, késő estig további havazás várható, a legtovább délkeleten, keleten eshet. Délutántól a Bakony magasabban fekvő részein hófúvás előfordulhat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Veszprém megyében, ezért ezeken a területeken első fokú, citromsárga riasztás van érvényben szombat éjfélig.

Havazás, olvadás

Estig, késő estig további havazás várható (a legtovább délkeleten, keleten eshet), amelyet nyugat felől elsősorban a Dunántúlon több helyen havas eső, eső vált fel - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Délután, este átmenetileg a középső megyékben is lehet havas eső (esetleg eső). Kis valószínűséggel, átmeneti jelleggel a csapadék végén (főként a középső országrészben) kis mennyiségű ónos eső sem kizárt. Összességében (késő estig) a Nyugat-Dunántúlt leszámítva általában 2 - 7 cm közötti friss hó valószínű.

A Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein (kb. 300 m felett) azonban 10-15 cm is hullhat.

Az éjszaka második felében és vasárnap napközben már csak helyenként (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) várható kisebb havazás, havas eső, hózápor (kb. lepel - 1, 2 cm ). Síkvidéken a hőmérséklet várhatón előbb a Dunántúlon, majd akár a középső országrészben egyre nagyobb területen 0 fok fölé emelkedhet, így a lehulló hó olvadni fog vagy elolvad.

Éjszaka főként nyugaton olvadhat, majd vasárnap napközben az ország északkeleti harmadának kivételével ismét olvadás valószínű.

Viharos szél, hófúvás

A megerősödő, a Dunántúlon több helyen viharossá (ált. 60-75, néhol > 75 km/h) fokozódó északnyugati, északi szél, a hó állagától függően hófúvást okozhat. Erre a legnagyobb esély a Dunántúli-középhegység mellett vasárnaptól az ország keleti harmadán van.

Távolabbi kilátások

A Köpönyeg előrejelzése szerint vasárnap szakadozik a felhőzet, de a Tiszáántúlon egész nap borongós maradhat az idő. Kisebb havazás, hózápor elszórtan alakul ki. Délutánra gyengül a légmozgás. +1 fok körül alakul a csúcsérték.

Hétfőn változóan felhős, jórészt napos időre számíthatunk. Egész napos, országos fagyra készülhetünk!

Keddtől szombatig borús, változékony, kemény téli időre van kilátás. Szinte minden nap valószínű havazás (nyugaton havas eső is). A hőmérséklet reggelente -4, délutánonkén 0 fok körül alakulhat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×