eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Ismét jön a Száraz November

A Kékpont Alapítvány az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karának szakembereivel együttműködve ismét meghirdeti „egy hónap alkohol nélkül” akcióját, idén középpontban a nők alkoholfogyasztásával.

A „Száraz November" célja a mértékletesség erényének és az öngondozás gyakorlatának elmélyítése az alkohol iránti sóvárgásban megtalált tanulságok által. Fontos cél a testi és lelki megújulás, az önismeret fokozása, a vágyak megregulázása, valamint az italozás okozta problémák korai felismerése - közölték a szervezők.

A 2018-as kampány hagyományteremtő szándékot is hordoz magában, mivel ebben az évben először tematikus tartalommal is kibővítik a az alapítvány törekvéseit. A tavalyi évben az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Karával közösen végzett kvalitatív kutatás eredményeire alapozva a szervezők úgy döntöttek, hogy idén a nők alkoholfogyasztása kerül a figyelem középpontjába. A cél elérése érdekében a Kékpont Alapítvány stratégiai partnerséget kötött az ELTE PPK kutatóival, hogy a tudomány szilárd talaján állva vághassanak bele az idei feladatba.

Fontos tanulságok

Az alapítvány és a bevont kutatók szerint azért fontos a nők és az alkohol viszonyát megvizsgálni, mert a férfiak alkoholfogyasztása régóta része a társadalmi párbeszédnek, a nőké viszont sokszor még mindig tabu vagy a férfiak által szabályozni kívánt területek egyikeként jelenik meg.

A nők alkoholfogyasztásának és a megküzdési stratégiáiknak a mélyebb megismerése többek között segíthet a kockázati ivás csapdáinak megértésében és a mértéktartás gyakorlatának megismerésében is.

A kezdeményezés tavalyi eredményeiből ugyanis kiderült, hogy a nők szívesen beszélnek a kihívás során megélt élményeikről, hozzáállásuk támogató, és kerülik a nem ivást elutasító reakciókat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×