eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Változások Magyarország Google-térképén

Elkezdték lecserélni a Google Street View alkalmazásában a magyarországi utcaképeket a legfrissebb, idei készítésű fényképekre.

A Google gömbpanorámát készítő, utcafotózó autós és gyalogos, hátizsákos kamerát cipelő alkalmazottai idén nyáron jártak Magyarországon, ezek a képek kerülnek most fel a térképre - írta az Index.

A Google Mapsen október elején jelentek meg az első friss, idén nyáron csinált fotók. A képek feltöltése egyelőre esetlegesnek tűnik: a Lehel térnél például már friss fényképeken láthatók a metrópótló autóbuszok, onnan két kilométerrel északabbra, az Árpád hídnál viszont még az építkezés előtti állapotok látszanak a Váci úton (viszont a Róbert Károly körúti felüljárón készült képek már frissek).

A Margit híd budai hídfőjénél nem jelentek meg a friss képek, így ott az úttest szintjén még nem látszik például a fonódó villamos, de fentről a hídról már látszik a fonódó híd alatt átvezető sínje. A Lánchíd budai oldalán, a Clark Ádám téren készült idei képeket már szintén feltöltötték, látható az új szálloda is. A Kossuth téren a metrókijárat fölül elbontott épület viszont még a helyén van.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×