eur:
387.69
usd:
357.55
bux:
68172.79
2024. május 17. péntek Paszkál

Érkezik az újabb hidegfront, változást hoz

A Kárpát-medencét csütörtök estig nyugat felől egy gyenge hidegfront közelíti meg, ennek hatására a nyugati megyékben helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön a fátyolfelhők mellett a Dunántúlon szűrt, másutt jobbára zavartalan napsütés valószínű, de délutántól a nyugati megyékben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés. Ekkortól az északnyugati, nyugati területeken helyenként zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Csütörtökön a Dunántúlon egyre nagyobb területen észak, északnyugatira forduló szelet már többfelé kísérhetik élénk széllökések.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 31 Celsius-fok között várható.

Pénteken a több-kevesebb napsütés mellett gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 32 fok között várható, keleten lesz a melegebb.

Szombaton erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, emellett hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a Dunántúl nyugati felén lehet tartósan sok a felhő. Több helyen valószínű zápor, zivatar, nyugaton akár tartósabb eső is. Az északi, északkeleti szél megélénkül, zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 25 és 32, a Nyugat-Dunántúlon 19 és 24 fok között alakul.

Vasárnap a Tiszántúlon kevesebb, nyugatabbra több lesz a gomolyfelhő. A Tiszántúlon helyenként, másutt több helyen lehet zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél helyenként megerősödik, zivatarban viharos széllökések is előfordulhatnak. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32, a Nyugat-Dunántúlon 21 és 25 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk

Csillapítás – „Száz napos békére” tesz kísérletet Szlovákia

Több új hír, információ és találgatás jelent meg a Robert Fico szlovák miniszterelnök elleni merénylet óta. Robert Fico mindenesetre kommunikál, a Legfőbb Ügyészség tájékoztatási zárlatot rendelt el, hétfőn viszont bejelentést tesznek a hogyan továbbról Szlovákiában. A védelmi miniszter a korlátozások helyett most „a társadalom megnyugtatására összpontosít”.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×