eur:
393.1
usd:
367.37
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

A nők jobban vezetnek, mint a férfiak

Egy brit biztosítási alkusz cég felmérése szerint a nők jóval kevesebbszer keverednek balesetbe, mint a férfiak.

A brit biztosítási piac ajánlatait összehasonlító Confused.com megvizsgálta azt az 585 ezer bírósági ügyet, amelyet 2017 során közlekedési kihágások miatt indítottak brit autósok ellen. Minden öt ügyből négyben férfiak voltak érintettek. A beidézett férfiak 23 százalékát sebességtúllépés miatt jelentették fel, míg a nőknél ez az arány csupán 7 százalék volt. Hasonló arányokkal találkoztak az ittas vezetőknél, míg azok között, akik kötelező felelősségbiztosítás nélküli járművet vezettek, vagy nem fizették be a járműadót, kétszer annyi volt a férfi, mint a nő - írja a vezess.hu.

A balesetekben is többször érintettek a férfiak, mint a nők. A brit biztosítótársaságoknak 2017-ben benyújtott kártérítési igények kétharmadát tették ki a férfiak. A saját hibából bekövetkező baleseteknél 17:9 arányban vezetnek a férfiak. A férfiak által okozott vagy elszenvedett balesetek jellemzően költségesebbek is voltak, bár a különbség nem haladja meg a néhány százalékot.

A férfiak vezetési szokásai is rosszabbak, mint a nőké: előbbiek körében minden negyedik autós ismerte el, hogy irányjelzés nélkül szokott sávot váltani, míg a nőknél ez az arány csupán hat az egyhez.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×