INFORÁDIÓ 
2020. július 6. hétfő
Csaba

gmail

alkalmazás

okostelefon

biztonság

Átalakult a Gmail mobilos alkalmazása

Átalakult a Gmail mobilos alkalmazása

Infostart

A Google világszerte minden mobilos felhasználó számára elérhetővé tette a bizalmas módot, de a dolognak vannak hátulütői is.

Idén tavasszal történetének egyik legnagyobb ráncfelvarrását hajtotta végre a Gmail, nyár elejére mindenkinél megváltozott a levelező kinézete. Emellett jó néhány új funkció is érkezett, ezeket egészíti ki most a Google a mobilos felhasználók számára - írta a hvg.hu.

A Confidential Mode, azaz a bizalmas mód lényege, hogy a küldő korlátozhatja, vagy jelszóhoz kötheti az e-mail megjelenítését. A fogadó fél pedig nem fogja tudni másolni, beilleszteni, letölteni, nyomtatni és továbbküldeni sem, a csatolmányokat pedig letiltja a rendszer. A levélhez ráadásul lejárati dátumot vagy épp jelszót is adhatunk meg, a hozzáférést pedig akár SMS-en keresztül is letilthatjuk.

Az új lehetőséget több kritika érte, például hogy hamis biztonságérzetet kelt, hiszen a korlátozásaitól még nyugodtan készíthető képernyőfotó az e-mailről, ami ráadásul nem is titkosítva "utazik", továbbá az érvényességi idő lejárta után a levél nem tűnik el a postaládából.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018