eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Turisták haltak meg Mallorcán a balconing miatt

Akkora a baj, hogy válságtanácskozást tartottak.

Az utóbbi időben több fiatal turista vesztette életét erkélyről lezuhanva Mallorcán, ezért Calviá régió vezetése péntekre válságtanácskozást hívott össze. A találkozón hoteltulajdonosok, a brit konzulátus képviselői és a Baleár-szigetek regionális vezetősége próbálja elemezni a problémát és megoldásokat keresni.

A legtöbb baleset úgynevezett balconing során történt.

A fiatal, és többnyire ittas turisták egyik balkonról a másikra szökellnek vagy a balkonról próbálnak beugrani a hotel medencéjébe egyfajta bátorságpróbaként.

Idén a főként brit és német turisták által látogatott Magaluf fürdőhelyen már három turista vesztette életét úgy, hogy lezuhant egy erkélyről. Áprilisban egy 19 éves brit nő halt meg, júniusban egy 20 éves ír. Hétfőn egy francia férfi halt meg, a kora reggeli órákban egy hotel ötödik emeletén lévő szobájának erkélyéről zuhant ki. Szerdán súlyosan megsérült egy 19 éves brit férfi, szintén az erkélyről lezuhanva, jelenleg intenzív osztályon ápolják. Idén ketten haltak meg a Santa Ponca nevű fürdőhelyen is.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×