eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Prága, 2017. december 14.Járókelők a prágai Károly-hídon 2017. december 14-én reggel. Prága történelmi belvárosát az UNESCO 1992. december 14-én nyilvánította a Világörökség részének. (MTI/EPA/Martin Divisek)
Nyitókép: MARTIN DIVISEK

Torkig vannak a prágaiak a randalírozó külföldiekkel

Vigalmi negyedbe száműznék a történelmi városközpontból a csupán olcsó sörre és szexre vágyó turistákat.

Lehetséges helyszínként felmerült, hogy a városi kiállítási parkot, vagy az egykori vágóhídkomplexumot alakítják át vigalmi negyeddé.

Az ötlet mellett szól, hogy ezek a helyszínek a városközpontból jól elérhetőek, lakások nincsenek bennük

és már most is működnek a területükön hasonló jellegű vendéglátóipari egységek. Az ellenzők viszont azzal érvelnek, hogy mindkét helyen értékes szecessziós épületek vannak, és nem biztos, hogy éppen azokban kellene engedélyezni a korlátlan szórakozást.

Prágát tavaly 7,5 millió turista kereste fel, köztük 6,5 millió külföldi, akik 18 millió vendégéjszakát töltöttek a hivatalos szálláshelyeken.

A külföldi látogatók között több százezer az olyan, aki csak az olcsó sörre, a szexre és a zajos szórakozásra vágyik a Moldva-parti városban,

és ezt egyre nehezebben viselik a történelmi belvárosban élők. Évek óta nagy gondot okoz például, hogy dán fiatalok tízezrei a téli iskolai szünetben látogatnak el Prágába. Randalírozásaiknak azzal próbálnak gátat szabni, hogy az érintett időszakban a dán rendőrség is küld képviselőket a cseh fővárosba.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×