eur:
394.62
usd:
369.81
bux:
65734.68
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Európa lefagyott

Európa lefagyott

Nagyon fázik Európa: a kontinensen napközben csupán néhány helyen emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. A várható időjárás szerda estig:

Időjárási helyzet Európában:

Európa fázik. A szárazföld feletti igen hideg, kontinentális levegő hatására napközben csupán a Brit-szigeteken, a Pireneusi-félszigeten és a legdélebbi tájakon - Dél-Olaszország, görög szigetek - emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet. Nagy területen több mint 10 fokkal hidegebb van a február végének megfelelőnél, a Kárpátoktól északkeletre -10 fok alatt marad a csúcsérték, éjszakánként pedig több helyen -25 fok alá hűl a levegő. A kontinens nagy részét uraló anticiklon déli peremén többfelé havazik, a helyenként megerősödő szél hordja a havat. Kiugróan meleg Portugália, Spanyolország déli harmadán van, ahol 20, 22 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. A meteorológiai tavasz küszöbén, február utolsó napján a Kárpát-medencében folytatódik a kemény téli idő, de már felszakadozik a felhőzet, és megszűnik a havazás.

Várható időjárás az ország területén szerda estig:

Kezdetben borult lesz az ég, többfelé várható havazás, hószállingózás egyre inkább gyengülő intenzitással. Hajnalban helyenként nyugaton és északkeleten már szakadozik, majd napközben fokozatosan tovább csökken a felhőzet, legtovább a Balaton és a Tisza közötti sávban marad felhős az ég. Éjszaka még elszórtan, szerdán napközben már csak elvétve lehet hószállingózás, gyenge havazás. Az északkeleti, északi szelet eleinte többfelé, szerdán főként a Tiszántúlon kísérik erős lökések, hófúvásra is számítani kell.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és -13 fok között alakul, de a gyengébben felhős, szélvédett vastagabb hóval borított tájakon -15 fok alá hűlhet a levegő.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán -2 és -8 fok között várható.

Címlapról ajánljuk

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, de az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András Magosz-főtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×