eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Meglepő hír a magyar utakról

Meglepő hír a magyar utakról

Egy friss elemzés szerint Magyarországon nem a budapestiek ülnek a legtöbbet dugóban.

Az INRIX új elemzése szerint 2017-ben egy átlagos budapesti ingázó 24 órát volt kénytelen a dugóban ülve eltölteni. Ez egyáltalán nem tűnik kevésnek, ugyanakkor ezzel az értékkel nem Budapest bizonyult a legforgalmasabb magyarországi városnak: Debrecenben 1 órával többet, 25 órát töltöttek dugókban az emberek. Az elemzésben szereplő magyar városok közül Nyíregyháza végzett a harmadik helyen a maga 21 órájával. A kelet-magyarországi várost Pécs követi 15 órával - írja a Pénzcentrum.

Ha a fenti értékeket összehasonlítjuk néhány nagyváros adataival, akkor azonnal kiderül, hogy a hazai állapotok még jóknak nevezhetőek. Az elemzés szerint Los Angeles áll a lista élén, 2017-ben 102 óra volt a dugóban eltöltött átlagos idő. A hatalmas dugóiról hírhedt Moszkva csak a második helyen végzett 91 órával. A lista élén viszonylag kevés az európai város: Moszkván kívül London (74 óra), Párizs (69 óra) és Isztambul (59 óra) szerepel a legforgalmasabbak között.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×