eur:
394.51
usd:
370.6
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Még nyoma sincs, de jön a havazás

Még nyoma sincs, de jön a havazás

Csapadékzóna éri el az országot, és a nyugati megyékben öt centiméteres vastagságot is meghaladó, kiadós havazás lehet - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtök estétől a Nyugat-Dunántúlt csapadékzóna éri el, melyből egészen szombatig várható eső, havas eső, havazás az országban. Péntek éjfélig a csapadék mennyisége a kb. Zala-Nógrád sávban 15, ezen belül a Délnyugat-Dunántúlon 20 mm körül alakulhat.

Péntekre virradó éjszaka a csapadék formája északnyugat felől egyre inkább havas esőbe, főként péntek estétől hóba válthat. Megmaradó, 5 centimétert elérő vizes, tapadó hóréteg ekkor legnagyobb eséllyel még csak a Dunántúl hegyvidéki (3-400 m feletti) részein, síkvidéken esetleg Somogy, Zala, Vas egyes részein lehet.

Az előrejelzés szerint éjszaka és pénteken napközben az Alföldön elszórtan, másutt többfelé várható eső, zápor. Az éjszaka második felétől a Dunántúlon havas eső, a hegyekben havazás is lehet. Péntek estétől a Nyugat-Dunántúlon síkvidéken lehet már hó, ugyanakkor a Dél-Alföldön néhol zivatarok alakulhatnak ki. A déli, délnyugati szél csütörtökön többfelé megerősödik, a délnyugati tájakon viharossá fokozódik, majd valamelyest mérséklődik, de erős széllökések néhol továbbra is előfordulhatnak. Pénteken a Záhony-Nagykanizsa vonaltól északra északias, délre délies szél várható, élénk, időnként erős lökésekkel.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken az Észak- és Nyugat-Dunántúlon, valamint az Északi-középhegység nyugati felén 1 és 7, másutt 8 és 13 fok között valószínű.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum látszólag a mai nap is kitarthat, hiszen Ázsiában is nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és a határidős indexek állása alapján Európában is pozitív nyitás jöhet. Közben felpörögnek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tart, és a nap folyamán sorban fognak érkezni a BMI adatok Európában és az Egyesült Államokból; a tengerentúl ma olyan nagyvállalatok jelentenek, mint a Tesla, a PepsiCo, vagy a Philip Morris.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×