eur:
392.93
usd:
366.5
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Nagy változás a Facebook Messengerben

Nagy változás a Facebook Messengerben

A Facebook fejlesztői egyszerűsítik a mára túlzsúfolttá vált Messengert, hogy sokkal könnyebb és élvezetesebb legyen használni – írja a hvg.hu.

A lap emlékeztet, hogy az utóbbi években a fejlesztők nem tétlenkedtek, hiszen a Facebook Messengerhez egymás után érkeztek az új funkciók. Nem is csoda, hiszen nagyjából 1,3 milliárd aktív felhasználója van havonta, így muszáj folyamatosan változtatni, ha marasztalni szeretnék őket.

A fejlesztések között volt olyan újítás is, ami nem örvendett közkedveltségnek. Éppen ezért a fejlesztők most úgy döntöttek, az idei évben egyszerűbbé szeretnék tenni a szolgáltatást.

David Marcus, a Facebook Messenger fejlesztéséért felelős alelnöke a közösségi oldalon jelentette be, mi mindenre számíthatnak a felhasználók az idei évben. A fejlesztések fókuszában az app egyszerűsítése áll, hogy minden helyzetben ez legyen a legjobb választás azok számára, akik így szeretnének beszélni barátaikkal, ismerőseikkel, szeretteikkel. Hogy ez pontosan mit jelent, arra egyelőre nem tért ki, de reményeink szerint kevésbé lesz kaotikus a Messenger.

A fejlesztők azonban más dolgokat is terveznek az idei évre. Külön figyelmet szentelnek például a vizuális üzeneteknek, a videóhívásoktól egészen a GIF-ekig, matricákig és képekig.

A csoportos csevegés fejlesztése sem marad ki az idei tervből: tökéletesítenék azt, függetlenül attól, hogy épp hozzá akarunk adni valakit a beszélgetéshez, vagy  videóhívást kezdeményezünk a résztvevő tagokkal. Emellett a vállalati felhasználók igényeire is nagyobb figyelmet fordítanak.

Könnyen lehet, hogy az egyszerűsítéssel még több felhasználót szereznek majd, holott a Messenger statisztikái már így is kiemelkedőek. A jelentés szerint mintegy 200 ezer csevegőbot létezik, a felhasználók pedig 500 milliárd hangulatjelet és 18 milliárd GIF-et küldtek egymásnak 2017-ben. Emellett 17 milliárd videóhívás indult, ami a 2016-os eredmény több mint duplája.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×