eur:
393.94
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Kettészakad ma az ország

Kettészakad ma az ország

Északon párás, ködös, hűvös idő lesz, másutt marad a napsütéses, tizenfokos téli tavasz.

Északon általában erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös idő lesz vasárnap is, néhol szitálás, gyenge eső is előfordulhat. Az ország déli felén, kétharmadán változó vastagságú felhőzet mellett többórás szűrt napsütés ígérkezik, csapadék nem várható. Mérsékelt marad a légmozgás.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósan borult, párás

északi tájakon többnyire 5 és 8, az ország nagyobbik részén 9 és 15 fok

között alakul - a déli megyékben lesz a legmelegebb. Késő estére általában 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

A  fővárosban és környékén a köd és a felhőzet egy része délelőttre feloszlik, ezeken a területeken több-kevesebb napsütés is várható, ugyanakkor lehetnek egész nap borult, párás körzetek is. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a légmozgás.

A hőmérséklet délután 8, 9 fok körül alakul. Késő este 7, 8 fok várható.

Kettészakad ma az ország

Előbb a felhők, majd a hideg jön

A jövő hét elején egyre több lesz felettünk a felhő, hétfőn még az ország déli felén, kedden inkább már csak az Alföldön számíthatunk napsütésre. A tartósan felhős, ködös helyeken szitálás is előfordulhat. Ettől függetlenül még enyhe marad az idő.

Szerdán egy frontálzóna éri el hazánkat, hatására főként a Dunántúlon számíthatunk esőre. A hullámzó frontrendszer szétoszlik felettünk, emiatt a folytatásban eleinte még sok lesz felettünk a felhő, de egyre kevesebb helyen várható csapadék.

A hét második felében már hidegebb levegő érkezik fölénk, emiatt a hét végére jelentősen visszaesik a nappali felmelegedés mértéke, éjszaka már fagyra számíthatunk, de napos időszakokban is részünk lesz.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×