eur:
394.15
usd:
364.99
bux:
65490.4
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Borzalmas fotók - Így kezdődik az év utolsó napja

Borzalmas fotók - Így kezdődik az év utolsó napja

Azt gondolnánk, hogy szilveszterkor a tűzijátékok okozzák a legnagyobb traumát a kutyáknak. A sok durrogtatás valóban sokkoló számukra, de sokszor a saját gazdáik is veszélybe sodorják négylábú kedvenceiket.

Nincs olyan karácsony és szilveszter, amikor az állatorvosoknak ne kellene az ünnepi asztalról túletetett kutyákat ellátniuk.

A Szombathelyi Állatkórház a Facebook-oldalára már az ünnepek előtt kitett egy elrettentő röntgenfelvételt, amin az látszik, hogy egy kutya alaposan belakmározott, megevett egy egész őzlábat - írja a nyugat.hu.

Borzalmas fotók - Így kezdődik az év utolsó napja

Az emberek annak ellenére adnak csontot a kutyáknak, hogy azt a blökik nem tudják megemészteni.

A kutyának tetszik, hogy ropogtathatja, és még ízlik is nekik. Ugyanakkor a csont később felhalmozódik a kutya beleiben és vagy csak kihányni tudja azt, vagy rosszabb esetben egy altatásban végzett beöntéssel tud csak tőle megszabadulni. Volt olyan eset is, hogy a kutya már több napja nem tudott székelni, mire az állatorvos megszabadította, addigra már kopogósra összeállt terhétől.

A másik, ami miatt sok kutyát vittek be a napokban, az a túletetés volt.

Az állatok ugyanis családtagnak számítanak sok helyen, ez jól is van így, de amikor ők is az ünnepi asztalról kapnak, ráadásul töménytelen mennyiségű ételt, az gyomorrontáshoz vezet náluk. Ami miatt aztán a gazdik végül orvoshoz vitték a hányós, hasmenéses négylábú kedvencet.

De nem csak a kutyákra volt veszélyes a karácsony, hanem a macskákra is. Nem egy cicát vitt be a gazdi amiatt, mert az állat nem tudott ellenállni a karácsonyfa dísznek és megette. Szerencsére a girlandok idén egy macskaéletet sem követeltek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×