eur:
394.06
usd:
364.77
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vett ilyen csokoládét? Ne egye meg, szalmonellás lehet!

Vett ilyen csokoládét? Ne egye meg, szalmonellás lehet!

Szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett kereskedelmi forgalomba, a Rossmann magyarországi üzleteibe juthatott el.

Lengyelországban gyártott áfonyás fehércsokoládé forgalomból történő kivonását kezdeményezték annak szalmonella baktériummal való szennyezettsége miatt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a német hatóság bejelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről.

Vett ilyen csokoládét? Ne egye meg, szalmonellás lehet!

A termék azonosító adatai:

  • Neve: „Das Exquisite Heidelbeere Weisse Schokolade”
  • Kiszerelés: 100 gr
  • A termék tételszáma: GTIN4305615367347
  • Minőségmegőrzési ideje: 24.03.2019.
  • RASFF referenciaszám: 2017.2155

A RASFF riasztási rendszeren érkezett információ szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is kerülhetett a szennyezett termékekből. A Nébih felvette a kapcsolatot a magyar forgalmazóval, a tételek nyomon követése folyamatban van.

A szalmonella baktériumról és az általa okozott megbetegedésekről a Nébih honlapján olvashatók bővebb információk. A fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.

A Nébih kéri a vásárlókat, hogy amennyiben valaki fogyasztott a visszahívásban szereplő csokoládéból, illetve néhány napon belül észleli a fenti tünetek valamelyikét, feltétlenül forduljon orvoshoz.

Aki rendelkezik a fenti termékkel, egészsége megóvása érdekében ne fogyassza el!

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×