eur:
393.85
usd:
367.81
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Hihetetlen videón a berlini jegesmedvebocs születése

Jegesmedvebocs születésének örülnek Berlinben, a kölyök életben maradásáért azonban nagyon kell szorítani az állatkert igazgatója szerint.

A Tierpark Berlin Tonja nevű nyolcéves nősténye két utódot hozott a világra, az egyik azonban halva született, anyja minden bizonnyal felfalta, mert a kamerák képein nem látni a tetemét. A másik bocs számára az elkövetkező tíz nap döntő jelentőségű - közölte a hét végén Andreas Knieriem igazgató. A jegesmedvéknél 50 százalék annak esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

Tonja legutóbb 2016 novemberében hozott utódot a világra, akkor is ikreket. A két bocs jelentette 22 év után az első jegesmedve-szaporulatot a német főváros keleti felében lévő állatkertben, és a hír óriási lelkesedést váltott ki. Az egyik kölyök akkor is meghalt, a másik, amely a közönségtől a Fritz nevet kapta, négy hónaposan váratlanul pusztult el a berliniek legnagyobb bánatára.

Berlin leghíresebb jegesmedvéjének mind a mai napig Knut számít. A 2007-ben született állatot valóságos kultusz övezte, 2011-ben betegség miatt bekövetkezett hirtelen halála megdöbbentette a világot. Knutot gondozó nevelte. Tonja, úgy tűnik, óvja és őrzi az új, egyelőre tengerimalac-méretű bocsot, amely csütörtökön született.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×