INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Durva fagy jön

InfoRádió / MTI
Szombat estig a Kárpát-medence fölé többnyire alacsony nedvességtartalmú, továbbra is hideg levegő áramlik.

Éjszaka eleinte gyengén felhős időre számíthatunk, majd főként az északi és középső tájakon köd, az Északi-középhegység térségében zúzmarás köd képződik, illetve a Tiszántúlon megnövekszik a felhőzet. Csapadék nem várható, legfeljebb a ködös területeken lehet szitálás, hószállingózás.

Szombaton az ország nagy részén a köd feloszlása után változóan felhős lesz az ég, de helyenként tartósabban megmarad a köd és az alacsonyszintű felhőzet, illetve a Tiszántúlon erősen felhős lesz az ég. A keleti határvidéken helyenként kisebb eső, havas eső, havazás előfordulhat, másutt csapadék nem valószínű.

Pénteken mérsékelt marad a légmozgás, szombaton megélénkül, néhol megerősödik az északi szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -6 fok között alakul, de a havas, szélvédett, derült vidékeken -7, -10 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton -2 és +4 fok között várható.

Vasárnap a Dunántúlon a fátyolfelhők mellett némi napsütés is valószínű, a Dunától keletre viszont erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől csökken majd mindenütt a felhőzet. A déli óráktól főként a Dél-Alföldön, a Tiszántúlon várható eső, havas eső, majd egyre inkább hó. Az északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -1 és -6 fok között, a gyengén felhős, havas tájakon -10 fok közelében alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0, +4 fok között valószínű.

A címlapról ajánljuk