eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Brutális üzenet: levágott fejek egy hűtőtáskában

Két emberi fejre bukkantak a hatóságok Latin-Amerika vezető tévétársasága, a Televisa guadalajarai székháza előtt egy hűtőtáskában.

Egy biztonsági tisztségviselő helyi idő szerint kedden elmondta: még nem tudták azonosítani az áldozatokat. A hűtőtáskában egy fenyegető üzenetet is elhelyeztek, amelyet az egyik helyi drogkartell, a Jalisco Új Nemzedék Kartell (CJNG) írt alá. Guadalajara Jalisco szövetségi állam fővárosa.

A helyi média tudni véli, hogy

a rémtett célpontja nem a tévétársaság, hanem egy városi tisztségviselő volt.

Guadalajara egy másik körzetében is találtak egy hűtőtáskát, amelyben egy feltételezhetően emberi maradványokat tartalmazó zacskó mellett újabb fenyegető üzenetek voltak - mondta el egy másik illetékes.

Az elmúlt években a CJNG az egyik legbefolyásosabb mexikói drogkartellé nőtte ki magát. A hatóságot a drogbandát teszik felelőssé a Mexikó középső és nyugati részén elkövetett bűncselekmények jelentős részéért.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×