eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hoppá: a legolcsóbb bor győzött a Nébih tesztjén

Vagy mégsem? A Nébih honlapján találtunk egy bortesztet, a bírálók kedvenc bora egy mátrai rozé lett. A tétel ára a Nébih szerint 697 forint/liter, de a pincészet honlapján 990 forintért árulnak egy 0,75 literes palackot. A mátrai Molnár és Fiai borászatról van amúgy szó.

A rozé hatalmas és töretlen sikertörténet. Az InfoRádió Bormagazinjában is szó volt arról, hogy a világ hatalmas borpiacán mindössze két olyan szereplőt találunk, amely folyamatos növekedést produkál: a rozét és a pezsgőt.

Hordóminta magazin 2017. július 12-i adása 2. rész, 1 perc 40 másodpercnél.

A rozé Magyarországon is kedvelt, a Nébih ezért lecsapott erre a bortípusra, és alapos vizsgálatnak vetette alá. Számos szőlőfajtából készül rozé, a Nébih ezúttal arra vállalkozott, hogy 28 olyan tételt vizsgál meg, amely kékfrankosból készült.

Az alapos bortesztről itt olvashatnak részletesen.

A Nébih írásából megtudjuk, hogy a laboratóriumi vizsgálatok és hatósági ellenőrzések mellett a kedveltségi kóstolás sem maradhatott el. Szakértők és borkedvelő laikusok bírálták a kékfrankos rozékat. Az értékelők ezúttal sem tudták melyik terméket pontozzák. Összesen öt szempont – külső megjelenés, szín, illatintenzitás, íz és összbenyomás – mentén értékelték az italokat, amelyeket a bírálók preferencia-sorrendje alapján súlyoztuk.

A külső megjelenés és szín alapján a Gedeon Birtok terméke kapta a legtöbb pontot. Az illat, íz és összbenyomás tekintetében pedig a MolnárMátrai Kékfrankos Rosé emelkedett ki a sorból.

A kóstolók kedvence aMolnár Mátrai Kékfrankos Rosélett . A Szupermenta rangsorban másodikként végzett a Gedeon Birtok Kékfrankos Rosé. A dobogósok sorát harmadik helyen a Babarczi Szőlőbirtok Pannonhalmi Kékfrankos Rozé zárta.

A Nébih adatai alapján a mátrai rozé ára 697 forint/liter. A Gedeon-tétel literenként 1053 forintba kerül szerintük, a pannonhalmi bor literje pedig 1300 forint.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×