eur:
393.85
usd:
367.9
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A férfiak csaknem fele kétnaponta iszik alkoholt

A férfiak csaknem fele kétnaponta iszik alkoholt

A férfiak közel fele hetente 2-3-szor iszik alkoholt, a leggyakrabban sört, míg a nőknek csupán egyötöde vallotta ugyanezt. A rendszeres sportnak és az egészségtudatos életmódnak köszönhetően viszont ritkább az alkoholfogyasztás: a rendszeresen sportoló válaszadók 68 százaléka heti egyszer vagy ennél is ritkábban iszik alkoholt.

Általánosságban elmondható, hogy

pusztán az alkohol káros hatásainak ismerete nem tántorítja el a válaszadókat az ivástól.

Sőt, akik saját megítélésük szerint sokat tudnak az alkohol egészségre gyakorolt hatásáról, kissé gyakrabban fogyasztanak alkoholt, mint azok, akik keveset tudnak róla – derül ki egy friss kutatás eredményeiből.

A férfiak csaknem fele kétnaponta iszik alkoholt

Ám a rendszeres sportnak és az egészségtudatos életmódnak köszönhetően ritkább az alkoholfogyasztás: a rendszeresen sportoló válaszadók 68 százaléka heti egyszer vagy ennél is ritkábban iszik alkoholt. Az egyáltalán nem sportoló válaszadók között viszont lényegesen több a rendszeresen ivó: 41 százalékuk hetente legalább 2-3 alkalommal fogyaszt szeszes italt.

Az alkoholválasztás során legtöbben (44 százalék) az ízt jelölték meg legfontosabb szempontként, ezután a minőség (30 százalék) és az ár (18 százalék) következett. A legtöbb válaszadó úgy nyilatkozott, hogy úgy érzi, a reklámok nem befolyásolják a döntését.

Aki gyakrabban fogyaszt alkoholt, döntően a sört választja,

míg akik ritkábban fogyasztanak alkoholt, nagyobb arányban isznak bort vagy fröccsöt ilyenkor. A naponta ivók majdnem kétharmada sört fogyaszt – derül ki a Dreher Sörgyárak megbízásából végzett nem reprezentatív kutatás eredményeiből.

A válaszadó férfiak majdnem fele a sört választja, míg a röviditalokat, a bort, fröccsöt, illetve a koktélokat inkább nők választják alkoholfogyasztás alkalmával.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×