eur:
368.57
usd:
344.41
bux:
48800.45
2023. június 7. szerda Róbert

Diavetítés mobiltelefonnal? Már ezt is lehet!

Okostelefonra szerelhető diavetítőt állított elő a Google egyik fejlesztője.

Egy apró műanyagkerék segítségével alakította okostelefonos használatra alkalmassá a diavetítős esti mesét Natalie Rebot szoftverfejlesztő. A Moonlite ötlete akkor született meg benne, amikor esténként a mobilja fényénél árnyékbáboztak a kislányával - írta a Kreatívra hivatkozva a Kamaraonline.

A kütyüt egyszerű használni: a 12 színes diakorongot tartalmazó műanyag tárcsát rá kell húzni a mobilra, bekapcsolni az elemlámpát, a mellé fejlesztett alkalmazás segítségével pedig lehet is olvasni a falra vagy plafonra vetített sztorit. Sőt, az alkalmazás hangeffektusaival ki is egészíthetjük az egyes diákat.

Áprilistól szállítják az első csomagokat, nyártól pedig 65 dollárért lehet rendelni a mesetárcsát és 7 klasszikus diafilmet, többek között A rút kiskacsát, a Babszem Jankót és a Piroska és a farkast.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

Vihar előtti csend uralkodik a tőzsdéken

A hét korábbi részében nem igazán láttunk határozott mozgásokat a tőzsdéken, és úgy látszik, hogy az amerikai adósságplafon-megállapodás utáni rali lendülete mostanra gyakorlatilag teljesen kifulladt. Ezzel párhuzamosan a befektetők már inkább az új impulzusokra várnak, ilyen lehet az amerikai jegybank jövő heti kamatdöntése, ahol a piac széles körben arra számít, hogy a Fed most már szünetelteti a kamatemeléseket – ehhez képest egy meglepő lépés például hozhatna nagyobb mozgást piacon, de alapvetően inkább a jegybanki kommunikáció lesz fontos. Viszont a mai naphoz visszatérve, az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, miután az országból érkező külkereskedelmi adatok további lassulást mutattak. Ami pedig ez európai piacokat illeti, a mozgások irány itt sem egyértelmű, csupán kis elmozdulások láthatók a vezető indexeken. Ezzel szemben az USA-ban mérsékelt emelkedés látszik a szerdai kereskedésben, főleg a Nasdaq kapott új erőre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. június 7. 07:25
×
×
×
×