eur:
389.51
usd:
364.54
bux:
68001.87
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Széll Tamás éttermet nyit, és szakít a Bocuse dOrral

Széll Tamás éttermet nyit, és szakít a Bocuse d'Orral

Széll Tamás negyedik lett a Bocuse d'Or világdöntőjén. A sztárséf szerint a következő világdöntőn a magyar csapat dobogós lehet, ő maga azonban nem tervez több versenyzést. Ehelyett saját éttermet nyit a jövőben, bisztrója február végétől várja a vendégeket - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában.

Nem indul több Bocuse d'Or-szakácsversenyen Széll Tamás, mert már másra szeretne koncentrálni. Februárban a Hold utcai piacon nyit egy bisztrót, de távolabbi terveiben szerepel egy fine dining étterem megnyitása is. 

A Bocuse d'Or pontozási rendszerét összetettnek és igazságosnak tartja, ezért egyetért a zsűri döntésével. "Úgy érzem, hogy a csapatommal 150-200 százalékot tudtunk nyújtani, de volt három olyan csapat, aki picivel jobbat főzött. Ennyi" - mondta a Pénzcentrumnak.

Az új bisztrójában magyar konyhát vezet majd minőségi magyar alapanyagokból, és hisz abban, hogy a Hold utca két éven belül nagyon jó gasztropiac lesz, és ennek ő is szeretne részese lenni. Nem árulta el, hogy melyik a kedvenc étterme, de úgy látja, gombamód szaporodnak az olyan éttermek Magyarországon, amelyek próbálnak kiszabadulni a szürke beidegződésekből.

A vendéglátós szakemberek elvándorlásáról azt mondta, azért mennek külföldre dolgozni a szakemberek, mert többet akarnak keresni, ezért színvonalas vendéglátóhelyekre van szükség a fővárosban és vidéken is, amelyek képesek kitermelni a versenyképes fizetést. Ehhez azonban fizetőképes kereslet is kell, ami csak magyar pénztárcára alapozva szerinte gyakorlatilag lehetetlen.

Nem szereti, ha ezt mondják,  hogy Magyarország most már felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte csak az igaz, hogy a legjobb úton van, mert a magyar konyha keresi a valós helyét, és méri fel az állapotát, ami azt jelenti, hogy a szakácsok és a fogyasztók közül is egyre többen minőségi váltásra törekszenek. Azonban főleg a hozzánk látogató turisták nyitottak, ők keresik a minőségi magyar gasztronómiát, a magyarok viszont kevésbé, ők még picit óvatosabbak.

"A csúcsgasztronómia úgy működik, mint egy piramis, aminek a csúcsán vannak a topéttermek, a legalján pedig akár a közétkeztetés. A kellő alapanyag-ismerettel és technológiai tudással felvértezett szakácsok újításai először leszivárognak a kisvendéglői szintre, majd az otthonok konyháiba is, innen pedig a közétkeztetésbe, feltéve, hogy eléri a megfelelő szintet ezeknek az éttermeknek az alapanyag-ellátottsága. Ez évtizedekig eltarthat" - mondta Széll Tamás az interjúban.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

Békekonferencia lesz a háború lezárásáról, elesett Berdicsi – Híreink az ukrán frontról csütörtökön

ATACMS típusú nagy hatótávolság rakétákkal lőtte az ukrán haderő Luhanszkot, több tucat orosz katona meghalt. Támadás érte Odesszát, legalább 13 áldozatról tudni, többnyire civilekről. Valószínűleg kilőtt az orosz haderő egy amerikai HIMARS-rendszert. Az orosz haderő tovább nyomul Ocseretinétől nyugatra. Ukrajna szerint 120 összecsapás történt 24 órán belül az orosz alakulatokkal. Svájcban béketárgyalás lesz a háború lezárásáról, de Oroszország nem megy el. Moszkva ma bejelentette: orosz kézre került a donyecki Berdicsi. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×