Infostart.hu
eur:
386.47
usd:
330.03
bux:
110405.74
2025. december 20. szombat Teofil
Széll Tamás éttermet nyit, és szakít a Bocuse dOrral

Széll Tamás éttermet nyit, és szakít a Bocuse d'Orral

Széll Tamás negyedik lett a Bocuse d'Or világdöntőjén. A sztárséf szerint a következő világdöntőn a magyar csapat dobogós lehet, ő maga azonban nem tervez több versenyzést. Ehelyett saját éttermet nyit a jövőben, bisztrója február végétől várja a vendégeket - mondta a Pénzcentrumnak adott interjújában.

Nem indul több Bocuse d'Or-szakácsversenyen Széll Tamás, mert már másra szeretne koncentrálni. Februárban a Hold utcai piacon nyit egy bisztrót, de távolabbi terveiben szerepel egy fine dining étterem megnyitása is. 

A Bocuse d'Or pontozási rendszerét összetettnek és igazságosnak tartja, ezért egyetért a zsűri döntésével. "Úgy érzem, hogy a csapatommal 150-200 százalékot tudtunk nyújtani, de volt három olyan csapat, aki picivel jobbat főzött. Ennyi" - mondta a Pénzcentrumnak.

Az új bisztrójában magyar konyhát vezet majd minőségi magyar alapanyagokból, és hisz abban, hogy a Hold utca két éven belül nagyon jó gasztropiac lesz, és ennek ő is szeretne részese lenni. Nem árulta el, hogy melyik a kedvenc étterme, de úgy látja, gombamód szaporodnak az olyan éttermek Magyarországon, amelyek próbálnak kiszabadulni a szürke beidegződésekből.

A vendéglátós szakemberek elvándorlásáról azt mondta, azért mennek külföldre dolgozni a szakemberek, mert többet akarnak keresni, ezért színvonalas vendéglátóhelyekre van szükség a fővárosban és vidéken is, amelyek képesek kitermelni a versenyképes fizetést. Ehhez azonban fizetőképes kereslet is kell, ami csak magyar pénztárcára alapozva szerinte gyakorlatilag lehetetlen.

Nem szereti, ha ezt mondják,  hogy Magyarország most már felkerült a világ gasztrotérképére, mert szerinte csak az igaz, hogy a legjobb úton van, mert a magyar konyha keresi a valós helyét, és méri fel az állapotát, ami azt jelenti, hogy a szakácsok és a fogyasztók közül is egyre többen minőségi váltásra törekszenek. Azonban főleg a hozzánk látogató turisták nyitottak, ők keresik a minőségi magyar gasztronómiát, a magyarok viszont kevésbé, ők még picit óvatosabbak.

"A csúcsgasztronómia úgy működik, mint egy piramis, aminek a csúcsán vannak a topéttermek, a legalján pedig akár a közétkeztetés. A kellő alapanyag-ismerettel és technológiai tudással felvértezett szakácsok újításai először leszivárognak a kisvendéglői szintre, majd az otthonok konyháiba is, innen pedig a közétkeztetésbe, feltéve, hogy eléri a megfelelő szintet ezeknek az éttermeknek az alapanyag-ellátottsága. Ez évtizedekig eltarthat" - mondta Széll Tamás az interjúban.

Címlapról ajánljuk
Donald Trump le akar számolni Venezuela elnökével

Donald Trump le akar számolni Venezuela elnökével

Az amerikai elnök teljes olajblokádot hirdetett Venezuela ellen, hadihajókkal zárná el az ország fő bevételi forrását. Szakértők szerint a gazdasági nyomás egyedül nem biztos, hogy elég lesz a rendszer megdöntéséhez.

Az EU nem ezt az utat tervezte Ukrajna támogatására - Merz ennek ellenére elégedett

A zárolt orosz vagyon érintetlen maradt, a tagállamok három kivétellel Ukrajna 90 milliárd eurós támogatásában állapodtak meg. Legalábbis a nyilvánosság előtt ezzel a német kancellár is elégedett volt, noha az eredményhirdetésig az ellenkezőjét remélte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2025.12.22. hétfő, 18:00
Vecsei Miklós
felzárkóztatásért felelős miniszterelnöki biztos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×