eur:
389.48
usd:
365.92
bux:
55376.1
2023. szeptember 23. szombat Tekla

Meztelenek és fürdőruhások a szentendrei uszodában

A szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpont szabályai szerint fedetlenül nem találkozhatnak az öltözőkben a wellness-részleget kedden és csütörtökön meztelenül használó vendégek a többi vendéggel - közölte az intézmény ügyvezetője.

Az öltözők közösek ugyan a wellness- és az uszodarészt használók számára, de előírás az, hogy az öltözőben kizárólag az öltözőfülkében öltöznek át ezek a vendégek, és vagy fürdőruhában, vagy szaunalepedővel magukat eltakarva mennek be a wellness-részlegbe, ami viszont valóban fürdőruhamentes – közölte Drégely Miklós.

Hozzátette: nem igaz, hogy más helyiségek – mosdó és más kiszolgálóhelyiségek – közösek lennének az uszodával, mert mind a mosdók, mind a zuhanyzók a wellness-részlegen belül is megtalálhatók.

A wellness pedig ilyenkor zártkörű, oda kiskorúak nem mennek be, ezért ezek a vendégek nem találkoznak úgy a gyerekekkel, hogy ne lennének fedettek – jelentette ki a szabadidőközpontot üzemeltető Aquapalace ügyvezetője.

Hozzátette: hétköznap 14 éves kor felett szülői kísérettel, 14 éven aluliak pedig csak hétvégén látogathatják a wellnesst, amikor viszont nincsen fürdőruhamentes program.

„Szigorúan vesszük, hogy mindenki betartsa az öltözőben a fedetlenségre vonatkozó szabályokat. Ezt mindig ellenőrizzük, nincs olyan időszak, amikor valaki ott fürdőruhamentesen tartózkodhatna. Volt olyan, aki ezt a szabályt még az elején nem tartotta be, őt én személyesen utasítottam ki” - mondta Drégely Miklós.

„Még a legelején voltak olyan, a magyar szaunázási szokásokhoz szokott vendégek, akiknek ez nem volt szimpatikus, de amikor megértettük velük, hogy ez a klasszikus szaunázás szabályainak megfelelően történik, akkor ők is elfogadták ezt”- közölte a vezető.

"Ez lehet, hogy Magyarországon fennakadást okoz, de ha Ausztriában elmegyünk szaunázni, akkor ott ez a világ legtermészetesebb dolga" – tette hozzá a szentendrei Vizes Nyolcas Uszoda és Szabadidőközpontot üzemeltető Aquapalace ügyvezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Elemző: nem mondja meg a kormány, pontosan miért ekkora az áfabevétel-hiány

Idén augusztusban az államkasszába 314 milliárd forint áfabevétel folyt be, ami 14,5 százalékkal alacsonyabb, mint az egy évvel korábbi 368 milliárd forintos összeg - derült ki abból a részletes adatokból, amelyet a pénzügyminisztérium közölt az államháztartás augusztusi alakulásáról. A Portfolio elemzője azt mondta, hogy ezzel idén már negyedik hónapja csökkennek az áfabevételek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.25. hétfő, 18:00
Szlávik János
főorvos, a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×