eur:
392.51
usd:
366.12
bux:
66839.2
2024. április 26. péntek Ervin

Ránk szakad az ősz!

Az elmúlt időszak nyáriasan meleg, nagyrészt napos időjárását okozó magasnyomású légköri képződmény lassan leépül térségünk fölött, szombaton délnyugat felől egy légörvény és hidegfrontja éri el a Kárpát-medencét. Lassan őszire fordul az idő.

Szombatra virradó éjszaka nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és délelőtt is nagyrészt erősen felhős idő várható. Többfelé alakul ki zápor, zivatar. A déli óráktól délnyugat felől csökken a felhőzet, és egyre kevesebb helyen valószínű csapadék. A szél délnyugatiról mind nagyobb területen északnyugatira fordul, és elsősorban a Dunántúlon többfelé megerősödik.

Zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet északnyugaton 21, délkeleten 27 fok körül valószínű.

Vasárnap keleten változóan felhős időre számíthatunk többórás napsütéssel, a Dunántúlon több felhő, kevesebb napsütés valószínű. Az Alföldön néhol, másutt elszórtan várható záporeső, nyugaton esetleg zivatar is lehet. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 26 fok között alakul.

A jövő hét elején délnyugat felől egy újabb, a szombatinál erősebb ciklon érheti el a Kárpát-medencét, amely többfelé akár kiadós esőzést is okozhat. A lehűlés folytatódik, ahogy az a Budapestre vonatkozó fáklyadiagramról is leolvasható.

Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×