eur:
394.29
usd:
371.09
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Be sem szabad kapcsolni az új csúcsmobilt

Az okostelefonok piacán piacvezető dél-koreai Samsung azt tanácsolta a gyártó új zászlóshajója, a Galaxy Note 7 vevőinek, hogy a biztonság kedvéért egyáltalán ne használják, be se kapcsolják a készüléket.

Arra kérjük felhasználóinkat, hogy kapcsolják ki a Galaxy Note 7 készüléket, és cseréljék ki, amilyen gyorsan csak lehet - áll a konszern  felhívásában. A Samsung a telefon esetleges túlmelegedésével indokolta a kérést.

Szeptember 1-ig 35 olyan, a Samsung által is elismert eset történt, hogy egy Galaxy Note 7 lángra kapott, az esetek többségében töltés közben. A Samsung visszahívta a világ tíz országában eddig eladott, összesen nagyjából 2,5 millió készülékét a töltéskor túlhevülő, ezért robbanás- és gyulladásveszélyes akkumulátor miatt. Az új akkumulátorral szerelt készülékeket Dél-Koreában hétfőn kezdték kiszállítani az üzletekbe.

A hétvégi bejelentés után hétfőn 7 százalékot zuhant a dél-koreai világcég tőzsdei értéke. Elemzők szerint a blamázs és a visszahívás nemcsak a Galaxy Note 7-eladásokat vetheti vissza, általában is leronthatja a Samsung imázsát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×