eur:
393.74
usd:
364.99
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Újdonságokkal várja idén a vendégeket a Budafoki Pezsgő és Borfesztivál

Idén a megújult piactéren rendezik meg szombaton és vasárnap a 27. Budafoki Pezsgő és Borfesztivált, amelyre a korábbi évekhez képest kibővült programkínálattal várják a vendégeket.

Karsay Ferenc polgármester, az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy a tavalyi rendezvényen több mint 55 ezer látogató fordult meg és idén még több emberre számítanak. Ezért döntöttek amellett, hogy idén egy nagyobb helyszínen, a kerület megújult piacterén rendezik meg a fesztivált.

A polgármester szerint a rendezvény sikerének titka, hogy a szervezők egységként kezelik a kultúrát, így a gasztronómia és a borkultúra mellett igényes zenei, képzőművészeti és táncprogramokkal is várják a családokat.

A négy színpadon országosan ismert előadók és együttesek lépnek fel, a 18 borászat mellett kézműves vásárral is készülnek a szervezők.

Fellép mások mellett a Kariatidák kórus, a Kolompos, a Halacska néptáncegyüttes, a Budafok Big Band, az I am Soyuz, a Juhász Gábor Trió, a Buda Folk Band, a Misztrál együttes, a Roy & Ádám Trió, a Tárkány Művek, Bognár Szilvia és az EtNoé, a Peet Project, a Margaret Island, Fábián Juli & Zoohacker, Dér Heni, a Budapesti Ska Nu-jazz Orchestra és a Zagar.

Karsay Ferenc kitért arra is, hogy szombaton bejelentik, melyek lettek idén a kerület legjobb borai és pezsgője, valamint a helyszínen kóstolható és kapható lesz a kerület kenyere is. A helyi termelők alapanyagaiból készített, helyben sütött bajor rozskenyér minden eladott darabjából 50 forinttal a kerületi, nehéz helyzetben lévő családokat segítik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×