eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Nagyot kaszált Jani, a 10 éves hekker

Tízezer dolláros jutalmat kapott egy tíz éves finn fiú, miután felismert egy olyan hibát az Instagram programban, ami miatt bárkinek a kommentjeit kitörölhette – számolt be a The Telegraph honlapján.

A finn fiú, aki még nem elég idős ahhoz, hogy saját maga regisztráljon az Instagramra, azt állította, hogy képes kitörölni a híres emberek Instagram-bejegyzéseit, többek között Justin Bieberét.

Miután Jani észrevette a rendszer gyenge pontját, küldött egy emailt az Instagramnak. Ezután az Instagram javította a hibát, és jutalmul tízezer dollárt küldött neki.

Jani úgy bizonyította az igazát, hogy valójában az Instagramon egyetlen szabályt sem szegett meg, egy tesztoldalon törölte ki a kommenteket.

Jani és ikertestvére számítógépes játékok kódolásával fejlesztették képességeiket.

„Később a biztonság kezdett érdekelni, és a YouTube-on kezdtem videókat nézni a témában” - mesélte a 10 éves fiú.

Az édesapa nem is volt tudatában annak, hogy a fiainak ilyen különleges képességei vannak, és megdöbbent, amikor megtudta, hogy Jani meghekkelte az Istagramot.

„Teljesen megdöbbentett, hogy Jani ennyi mindent tanult” - mondta Marko, a fiuk édesapja.

Jani és testvére már korábban is talált jó néhány biztonsági hibát más weboldalakon, de az instagramos felfedezésük volt eddig a legnagyobb.

A testvérek az elsők, akik pénzjutalmat kapnak azért, mert felfedeztek egy hibát az interneten.

A jutalomból egy új biciklit és egy focilabdát szeretne venni Jani - idézte a The Telegraph.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×