eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Csaknem 200 ezerre is nőhet a "TeSzedd!" önkéntesek száma

A "Te szedd!" elnevezésű akcióra előzetesen 126,8 ezren regisztráltak, azonban általában mindenki hoz magával valakit, ezért mintegy 192 ezer emberre számítanak a program végére - mondta Móni István, a szemétszedési akció programvezetője szombaton az M1 aktuális csatornán.

A vezető megjegyezte, hogy az ország 2240 helyszínéből, 1160-nál már befejezték a szemétszedést az önkéntesek, vasárnap még 80 helyszínen lehet csatlakozni.

Szólt arról is, hogy a négynapos akcióban a lakossági csoportok, intézmények széles köre képviseltette magát, megjelentek többek között a szállodaláncok, iskolák, óvodák, büntetés végrehajtási intézetek dolgozói.

Elmondta továbbá, hogy a legkülönfélébb hulladékok találhatók az erdőkbe, nádasokba kidobálva, találtak már például teljes hálószobai berendezést és fürdőszobai felszereléseket is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×