eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Csúcsgasztronómiai kiállításon mutatkozik be Magyarország

Magyarország is bemutatkozik a hétfőn megnyílt 30. Salón de Gourmets nemzetközi csúcsgasztronómiai kiállításon Madridban, ahol a vendéglátó Spanyolország mellett 20 külföldi ország vonultatja fel termékeit.

A 22 ezer négyzetméteres kiállítótérben egyebek mellett Argentína, Kanada, az Egyesült Államok, Izrael és Franciaország vonultatja fel gasztronómiai kínálatát, újdonságait, de mellettük helyet kaptak külön-külön a spanyol tájegységek is.

Összesen mintegy 35 ezer féle gourmet terméket lehet megkóstolni az április 7-ig tartó esemény keretében, amelyet sonkaszeletelő verseny és osztriganyitó bajnokság is színesít a főzőshowk mellett. A kiállításra mintegy 85 ezer látogatót várnak.

"A gasztronómia a boldogság ipara" - fogalmazott a spanyol gasztronómiai királyi akadémia elnöke, aki szerint Magyarország csodálatos gasztronómiai célpont, ezért mindenkinek csak ajánlani tudja. Rafael Ansón erről a magyar stand hivatalos megnyitóján beszélt, ahol megjelent Isabel García Tejerina spanyol agrárminiszter is.

"Magyarországon gasztronómiai forradalom zajlik" - jelentette ki Győri Enikő madridi magyar nagykövet, hangsúlyozva, hogy Magyarország visszatért a nemzetközi porondra ebben az ágazatban, ezt jelzi jelenléte ezen a csúcsgasztronómiai kiállításon, valamint az is, hogy már négy Michelin-csillagos étteremmel büszkélkedhet, és a Bocuse D'Or Budapestet választotta következő versenyhelyszínének.

Glázer Tamás, a Magyar Turizmus Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese az MTI-nek elmondta: a gasztronómia egyre inkább az utazási élmények központi elemévé válik világszerte, vagyis a Salón de Gourmets kiváló alkalom, hogy Magyarországot gasztronómiai célpontként is megismerhessék. Magyarországon 2016-ot a Gasztroélmények Évének nevezték el, mert a gasztronómiai turizmus az ágazat egyik legdinamikusabban fejlődő és legkreatívabb területe - fűzte hozzá.

A magyar stand kínál villányi és tokaji borokat, és egyebek mellett mangalicakolbászt, libamájpástétomot, kézműves csokoládét. Naponta szerveznek kóstolókat, termékbemutatókat is szakmai beszélgetésekkel egybekötve. A kiállítók között helyet kapott Gere Attila Pincészete, a Szent Tamás Pincészet, a Pannonbor, a Tokaj Kereskedőház, a Dunst&Rose, a chocoMe és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., utóbbi Áldomás márkanevű termékeivel készült.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×