INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Eső és havazás érkezik

InfoRádió / MTI
Vasárnap délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, ezt követően felhős vagy erősen felhős idő várható. Holnap csak északkeleten, északon lehet a nap első felében némi napsütés. Estétől szórványosan valószínű kisebb eső, zápor, az éjszaka folyamán az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, netán hó is hullhat.

Várható időjárás az ország területén hétfő estig:

Vasárnap délutántól északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, ezt követően felhős vagy erősen felhős idő várható. Holnap csak északkeleten, északon lehet a nap első felében némi napsütés. Estétől szórványosan valószínű kisebb eső, zápor, az éjszaka folyamán az Északi-középhegység magasabban fekvő részein havas eső, netán hó is hullhat, hétfőn a Dunántúl nyugati, délnyugati részein ugyanakkor legfeljebb csak elvétve lehet jelentéktelen csapadék. Hajnalig a délnyugati szelet még csak élénk széllökések kísérik, majd az ország északi harmadán fokozatosan erősödik a légmozgás.

Hétfőn napközben erős, több helyen viharos széllökésekre is számítani kell, eközben fokozatosan nyugatira, majd északnyugatira fordul az áramlás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 11 fok körül várható, de északnyugaton és az Alpokalján 13, 14 fok is lehet.

A következő napokban eleinte főleg keleten, északkeleten várható még eső. Szerdán nyugat felől már nagyobb területen csökken a felhőzet. A hét közepétől napos és erősen felhős, párás, ködös tájak egyaránt előfordulnak, majd a hét utolsó napjaiban hazánk nagy részén borult, ködös idő lesz a jellemző, helyenként szitálásra, kisebb esőre is számítani lehet, és visszaesik a hőmérséklet.

A címlapról ajánljuk