eur:
392.37
usd:
365.6
bux:
66784.41
2024. április 26. péntek Ervin

Mit viselt a first lady?

A beiktatási ceremónia egyik legfontosabb kérdése sokak számára nem az volt, vajon mit mond majd az elnök a beszédében, hanem hogy mit visel a first lady az ünnepségen.

Michelle Obama halszálka mintás sötétkék kabátját Thom Browne tervezte, a kabáthoz viselt elegáns öv és kesztyű J. Crew kollekciójából származott, a nyaklánc és a fülbevaló pedig Cathy Waterman műhelyéből került ki. A csípős washingtoni időben a first lady Reed Krakoff-csizmát húzott, és a tervező alkotta azt a rövid kék kardigánt is, amely a kongresszusi vezetők Barack Obama tiszteletére rendezett ünnepi ebédjén volt rajta.

A beiktatási ünnepségek után a ruhák és a kiegészítők a Nemzeti Archívumba kerülnek - közölte a first lady hivatala.

Az elnöki feleségek ruhaválasztása komoly hatással lehet egy tervező vagy egy márka iránti kereslet megélénkülésére. Michelle Obamának a 2009-es első beiktatási bálon viselt fehér sifon ruháját megálmodó fiatal divattervező, Jason Wu is így szerzett tekintélyt magának.

Az is nagy feltűnést keltett, amikor a first lady a napokban változtatott hajviseletén, és frufruval jelent meg. "Szeretem a frufruját. Jól néz ki... Persze ő mindig jól néz ki" - reflektált az elnök a felesége új hajviselete körüli felhajtásra.

Az elnökné megjelenése és öltözködési stílusa nemcsak az emberek, hanem a divatszakma képviselőinek a szemében is elegáns és megnyerő. "Az ikon nagy szó, alkalmasint sokszor le is járatták már, de szerintem vele kapcsolatban igazán indokolt a használata - jelentette ki Steven Kolb, az Amerikai Divattervezők Tanácsának vezetője Michelle Obamát méltatva. - A munka, ami végez, és önmaga mint nő igazi ikonná teszi" - fűzte hozzá.

A first lady ruháit ide kattintva nézheti meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×