INFORÁDIÓ 

2018. március 23. péntek
Emőke

Keleten is lecsap a havazás

Infostart / InfoRádió
Szombaton is havazásra kell számítani, de ezúttal a középső és a keleti megyékben. Jövő hét elején enyhülés jöhet - közölte az InfoRádióval az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Péntek éjszaka a havazás súlypontja a középső és a keleti megyék fölé helyeződik át, a Dunántúlon hajnalra megszűnik a csapadék. Pátki Zsolt, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az InfoRádióban elmondta: szombaton a Dunától keletre, elsősorban a Tiszántúlon továbbra is kell számítani friss hóra. Szombat estig nyugaton 2-5, a középső megyékben 6-10, keleten viszont még 10-15 centiméter friss hó hullhat.

Az erős, időnként viharos északi szél továbbra is többfelé okoz hófúvást, sőt a Nyugat-Dunántúlon magas hótorlaszokat is emel. A hajnali óráktól viszont mérséklődik a szél és fokozatosan mindenütt megszűnik a hófúvás.

Éjszaka mindenhol fagypont alatt marad a hőmérséklet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -3, -8 Celsius-fok között alakul, de a hajnalban már kevésbé felhős, szélvédett nyugati megyékben akár -15, -17 fok is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1, -6 fok között valószínű szombaton.

Vasárnap több helyen valószínű kisebb csapadék; délen ónos eső, eső, északon eleinte havazás, majd havas eső, ónos eső, eső várható. A sok felhő ellenére már enyhülés várható, napközben már fagypont felett is alakulhat a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -3, +3 fok között várható, de délnyugaton enyhébb is lehet.

Hétfőn már éjszaka is 0 fok körüli lesz a hőmérséklet, nappal pedig 5-8 fok is lehet. Legkorábban szerdán érkezhet egy újabb hidegfront. Északkeleten többfelé, másutt néhol várható havazás. A néhol erős északnyugati szél fokozatosan északkeletire fordul, és mérséklődik.

Hanganyag: Herczeg Zsolt

Kapcsolódó hang

Hanganyag
 


A címlapról ajánljuk